24.11.2013

Mokkakakku





Pohja Kinuskikissa ja täyte Pirkan appelsiini-mokkatäytekakku

Pohja:
3 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Mokkakreemitäyte:
1 liivatelehti
2 tlk (à 2 dl) Pirkka kuohukermaa
2 rkl (25 g) sokeria
2 kahvimittaa (14 g) Cafe Parisienne suodatinkahvia
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:
1 1/2 dl appelsiinitäysmehua
(1 rkl konjakkia)

Väliin:
n. 1 1/2 dl Pirkka appelsiinimarmeladia

Kuorrute:
Voitele valmis kakku kermavaahdolla(1/2 dl kermaa) kosteutta estämään. Kaakaojauheella värjättyä marsipaania, koristeen kaakaojauheella värjättyä sokerimassaa ja ruskeata sokerimassaa.

Pohja:
Mittaa laseihin yhtä paljon huoneenlämpöisiä munia, sokeria ja jauhoja (joista vajaa puolet perunajauhoja). Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe ja kääntele varovasti vaahtoon. Kaada 18 cm:n korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 30 (-40) min. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Mokkakreemitäyte: 
Pane liivate runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Mittaa kerma, sokeri ja kahvijauhe kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon vedestä puristettu liivate. Sekoita, kunnes liivate on liuennut. Anna maustua kannen alla 5 minuuttia. Siivilöi kermaseos sideharsolla vuoratun siivilän läpi kulhoon. (Kerma ei suodatu suodatinpaperin läpi.) Peitä pinta kelmulla, siten, että kelmu on kiinni kerman pinnassa, näin kelmuun ei tiivisty vesipisaroita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Vatkaa mokkakreemitäyte vaahdoksi sähkövatkaimella, 5-10 minuuttia. Kostuta pohjalevy mehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle puolet appelsiinihillosta ja mokkakreemistä. Kostuta ja täytä toinen väli samalla tavalla. Kostuta vielä kansilevy. Anna kostua jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti