16.11.2013

Omena-kanelitäytekakku






(Kinuskikissan ohjetta mukaellen)

Pohja:
5 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: 5 munan pohjaan 2 dl maitoa

Täyte 1:
2 dl kuohukermaa
1 prk (á 200 g) vanilja-Skyr
1/4 dl vaniljakreemijauhetta

Täyte 2:
2 dl kuohukermaa
1 prk (á 200 g) uuniomena-Skyr
1/4 dl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
Vaaleanvihreällä värjättyä marsipaania, vihreitä marsipaanilehtiä, ruskeita sokerimassaoksia ja valkoisia omenankukkia sokerimassasta.

Pohja:
Mittaa laseihin yhtä paljon huoneenlämpöisiä munia, sokeria ja jauhoja (joista 50-70 % voi olla perunajauhoja). Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe ja kääntele varovasti vaahtoon. Kaada 20-24 cm:n korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 30 (-40) min.

Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Täytteet:
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää Skyr ja vaniljakreemijauhe.

Koristelu:
Värjää marsipaanit. Kaulitse vaaleanvihreä marsipaani ja leviä kakun päälle kaulimen avulla. Tasoita (tasoittelin kädellä, kun en ole vielä hankkinut tasoittajaa). Koristele.

Omat kommentit:
  • paista pohjaa 30 min, muuten hyvä
  • täyte 2 oli parempi, voisi lisätä omenasosetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti