(Kinuskikissan pohja- ja täyteohjeita mukaellen)
Pohja:
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: 2 dl maitoa
Mansikkatäyte (yksi kerros):
250 gr mansikoita
1 prk (2,5 dl) mansikkakermaa
½ prk appelsiinituorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
(2 rkl sokeria)
Koristelu:
3 prk (à 2,5 dl) suklaakermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
Pohja:
Mittaa laseihin saman verran huoneenlämpöisiä munia, sokeria ja jauhoja (joista 50-70 % voi olla perunajauhoja). Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja kääntele varovasti vaahtoon. Kaada 20-24 cm:n korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 30 (-40) min.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Sivele kakkukerroksille Lemon Curdia ennen täytteen lisäämistä. (Kinuskikissan vinkki)
Täyte:
Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Levitä täyte pohjan päälle.
Koristelu:
Vatkaa kermaa, lisää vaniljakreemijauhe, vatkaa vaahdoksi. Levitä kerros kakun päälle. Pursota loppukerma kakun päälle ruusukkeiksi.
Kommentit:
- mansikkatäytettä riittää 1,5-kertainen määrä koko kakkuun
- suklaakermaa tulee todella runsaasti!
- tarjoile kakku ihan jääkaappikylmänä, niin sitä on helpompi leikata
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti