16.11.2013

Isänpäiväkakku




(Kinuskikissan pohja- ja täyte
ohjeita mukaellen)

Pohja:

4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: 2 dl maitoa

Mansikkatäyte (yksi kerros):
250 gr mansikoita
1 prk (2,5 dl) mansikkakermaa
½ prk appelsiinituorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
(2 rkl sokeria)

Koristelu:
3 prk (à 2,5 dl) suklaakermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta

Pohja:
Mittaa laseihin saman verran huoneenlämpöisiä munia, sokeria ja jauhoja (joista 50-70 % voi olla perunajauhoja). Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja kääntele varovasti vaahtoon. Kaada 20-24 cm:n korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 30 (-40) min.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Sivele kakkukerroksille Lemon Curdia ennen täytteen lisäämistä. (Kinuskikissan vinkki)

Täyte:
Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Levitä täyte pohjan päälle.

Koristelu:
Vatkaa kermaa, lisää vaniljakreemijauhe, vatkaa vaahdoksi. Levitä kerros kakun päälle. Pursota loppukerma kakun päälle ruusukkeiksi.


Kommentit:

  • mansikkatäytettä riittää 1,5-kertainen määrä koko kakkuun
  • suklaakermaa tulee todella runsaasti!
  • tarjoile kakku ihan jääkaappikylmänä, niin sitä on helpompi leikata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti