14.11.2017

Mustikka-valkosuklaamoussekakku isälle


Yleensä isäni saa isänpäivänä mansikkakermakakun, mutta tänä vuonna halusin tehdä hänelle mustikka-valkosuklaamoussekakun. Kakun mustikkatäytteessä on talviajan mielestäni parasta maustetta eli kardemummaa. Moussekakku on raikkaan ja kevyen makuinen, vaikka ei siitä kermaa ja suklaata puutukaan.

Kaurapohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita

Valkosuklaamousse:
0,75 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
2 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2,5 liivatetta

2 rkl sitruunamehua

Mustikkamousse: 
200 g mustikkaa = 1,5 dl paseerattuna mustikkasosetta
4 liivatetta
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
100 g rahkaa/créme fraichea
0,75 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta

0,5 tl kardemummaa


Pohja:
Murskaa keksit muruksi. Laita 18 cm:n irtopohjavuoan reuna tarjoiluastialle ja vuoraa reuna reunanauhalla. Sulata voi ja sekoita voisula keksimuruseokseen. Painele muruseos tasaisesti valmistellulle pohjalle. Laita jääkaappiin mustikkamoussen valmistuksen ajaksi.

Mustikkamousse:
Laita hieman sulaneet marjat kattilaan ja anna sulaa alhaisella lämpötilalla. Paseeraa ja anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, rahka/créme fraiche, tomusokeri, kardemumma, mustikkasose (ota 3 rkl erikseen) ja vaniljauute. Kiehauta mustikkasose, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne 3 rkl mustikkasosetta. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen kermavaahto.

Kaada mustikkamousse keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin valkosuklaamoussen valmistuksen ajaksi.



Valkosuklaamousse:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa kuohukerman kanssa. Jätä hetkeksi jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, kaada tuorejuuston joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi, älä ylivatkaa. Kiehauta sitruunamehu, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona suklaaseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen kermavaahto.

Ihanan valkosuklaamoussen ohje on Tekila Bakeryltä.

Kaada valkosuklaamousse jo hieman hyytyneen mustikkamoussen päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli. Irrota irtopohjavuoan reuna ja reunanauha. Koristele haluamallasi tavalla.

Iloa marraskuuhun :)

toivottaa
Erja

8 kommenttia:

  1. Vautsi miten upea kakku! Menee kyllä ehdottomasti kokeiluun :-)

    VastaaPoista
  2. Onpas kaunis kakku. Ihana makuyhdistelmä.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen kakku!! Teitkö kuinka korkeaan irtopohjavuokaan tämän?

    Kiitos avusta :)

    VastaaPoista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Tuleeko ohjeeseen siis creme fraichea vai rahkaa (maito?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit käyttää kumpaa vain. Myös esim. turkkilainen jugurtti on hyvä vaihtoehto :)

      Poista
  6. Miten värjäsit marengit, vai ostitko valmiina? On ihanan näköinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Tein marengit itse ja värjäsin pastaväreillä (punaisella ja sinisellä).

      Poista