9.8.2015

Valkosuklaamoussekakku

Suklaaleivonnaisten kolmen suoran viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, oli vuorossa Vuokko Väyrysen valkosuklaakakku. Ja kyllä olikin sellainen kakku, että jää ihan varmasti vakio-ohjeeksi! Oma toteutukseni poikkesi alkuperäisestä kakkupohjan osalta, sillä tässä käytin triplasuklaakakun kakkupohjasta jääneen kerroksen. 




Kakkupohja:
Suklaakakkupohjan ohje täältä tai Vuokko Väyrysen ohjeen mukaan

Täyte:
1/2 dl omenamehua tai muuta vaaleaa mehua
4 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa

Huom. Alkuperäisessä ohjeessa on viisi liivatelehteä, mutta neljä on mielestäni ja myös monen nettikommentin mukaan ihan riittävä. Samoin vähensin sokerin määrää hieman.



Laita 15 cm:n kokoinen suklaakakkupohja tarjoilulautasen päälle. Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoan reunus muovisella reunanauhalla ja laita reunus kakkupohjan ympärille tarjoilulautasen päälle. Voit myös voidella irtopohjavuoan reunuksen rypsiöljyllä ja jauhottaa öljytyn pinnan tomusokerilla. Tai toimi alkuperäisen keksipohjaohjeen mukaisesti, jos teet kakulle keksipohjan. 



Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikroaaltouunissa ja jätä jäähtymään.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-7 minuuttia. 

Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, sokeri, vaniljauute tai -sokeri ja suklaasula tasaiseksi seokseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja liuota kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada norona tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää tuorejuustoseokseen ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.

Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota irtopohjavuoan reunus ja sitten varovaisesti reunanauha. Koristele haluamallasi tavalla.



Aurinkoista elokuun iltaa!

toivottaa
Erja

14 kommenttia:

  1. Hirmu nätti kakku! Ihana marjakoristelu! :D Alkuperäisen ohjeen pohja alkoi kiinnostamaan, kun siinä oli daimia joukossa! Kuulostaa muutenkin tosi herkulliselta kakulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse maistoin vain massaa valmistusvaiheessa, mutta syöjät kehuivat kovasti! Tuo alkuperäinen pohja on kyllä kokeiltava seuraavalla kerralla :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Ja niin herkullisen terveellinenkin!

      Poista
  3. Oih, aivan täydellisen kaunis kakku! Pitää kyllä testata ainakin tuo alkuperäinen, tai sitten tämä sinun versio. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Reunanauhalla saa niin näppärästi kauniit reunat ja marjat tuovat pisteen iin päälle. Minunkin pitää kyllä tuo alkuperäisen ohjeen pohja jossain vaiheessa testata, sillä vaikuttaa tosi namilta :)

      Poista
  4. Voi, kuinka kaunis kakku ja varmasti myös herkullinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maiju! Suklaakakkukolmikon tilaaja eli äitini piti ehkä eniten juuri tästä suklaisesta herkusta :)

      Poista
  5. Ihan on pakko varmaan tätäkin kakkua kokeilla!
    Yksinkertaisen kaunis koristelu!

    VastaaPoista
  6. Mä en oo ikinä syönyt mitään näin hyvää! Onneksi löysin tämän ohjeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista :) Tämä on kyllä yksi herkullisimmista moussekakuista. Pitääpä taas pitkästä aikaa itsekin tehdä uudemman kerran. Aurinkoista ja herkullista kesää!

      Poista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Hei! Olen kokeillut nyt kaksi kertaa tehdä tätä, mutta molemmilla kerroilla valkosuklaata lisätessäni tuorejuustomassaan se paakkuuntuu! Suklaasula on jäähtynyt, valutan sen pienenä norona ja sekoitan nuolijalla samalla. En ole edes mikään amatööri leivonnassa niin en ymmärrä mikä menee vikaan? Pitäisikö suklaan olla sitten vähän lämpimämpää? Apua! 😰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Ensimmäisenä tulee mieleen, että tuorejuustomassan ja suklaasulan tulisi olla suunnilleen saman lämpöisiä. Löytyisikö tästä apu? Ihanaa joulun aikaa :)

      Poista