Mitoitukset kahteen 20 cm:n kakkuun
Kaakaokakkupohjat:
(ainekset huoneenlämpöisinä)
150 g voita
540 g jauhoja
120 g kaakaojauhetta
120 g kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
700 g sokeria
4 kananmunaa (M-koko)
450 ml maitoa
300 ml vahvaa kahvia
Mansikkamousse:
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljauutetta
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Vaniljamousse:
2,5 dl vispikermaa1,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljatuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
3 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1 vaniljatanko
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Voikreemi:
150 g sokeria
75 g vettä
10 g glukoosisiirappia
250 g voita
1 tl vaniljauutetta
Pinta ja koristelu:
1300 g sokerimassaa (puolet Satin Ice -sokerimassaa ja puolet vaahtokarkin makuista kaulintamassaa)
Koristekukat gum paste -massaa
Kaakaokakkupohjat:
Mansikkamousse:
Soseuta mansikat haarukalla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljauute tasaiseksi, lisää mansikkasose ja sekoita. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen puristetut liivatteet. Lisää ohuena norona tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi kerma varovasti käännellen.
Vaniljamousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, vaniljauute ja vaniljatangoista erotetut siemenet tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen puristetut liivatteet. Lisää ohuena ohuena norona tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi kerma varovasti käännellen.
Voikreemi:
Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vaniljauute ja vatkaa kuohkean vaaleaksi. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä. Sokerisiirappi säilyy huoneenlämmössä hyvin seuraavaan päivään. Tämä mahtava ohje on Monalisa's Cakes -blogista ja alkuperäinen Kakkutaikurilta.
Kakkujen kokoaminen:
Tasoita kakkupohjien kupera pinta tasaiseksi ja leikkaa molemmat pohjat kolmeen osaan. Vuoraa kaksi 20 cm:n kokoista kakkuvuokaa tuorekelmulla. Laita vuokiin kakkupohjat tasaisin pinta alaspäin (näistä tulee kakkujen pinta). Jaa mansikkamousse tasaisesti molempien kakkupohjien päälle. Nosta päälle toiset kakkupohjat ja levitä päälle vaniljamousse tasaisesti molempien kakkupohjien päälle. Nosta moussen päälle viimeiset kakkupohjat, peitä kakut tuorekelmulla ja laita kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kuorruttaminen:
Levitä kakkujen päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä molempien päälle uusi tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse puolet kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele. Kakkujen päälle ei haluttu ristejä vaan sokerimassasta tehdyt nimikyltit, jotka laitettiin kakkujen päälle juhlassa ja joita en muistanut kuvata!
Kinuskikakut
Laktoosittomien ja liivatteettomien kinuskikakkujen kakkupohjana oli 7 kananmunan sokerikakkutaikina paistettuna kahdessa 20 cm:n kakkuvuoassa.
Täytteenä oli Kinuskikissan kinuskitäyte ilman vadelmia ja pohjiin sipaisin ohuen kerroksen itsetehtyä sitruunacurdia.
Päällä kinuskia, pursotukset laktoosittomasta kermasta ja koristeet gum paste -sokerimassaa.
Virtuaalionnittelut Isabelille vielä näin jälkikäteenkin!
Mukavaa kesäviikonloppua!
toivottaa
Erja
Kaakaokakkupohjat:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota jauho-kaakaojauheseoksella kaksi 20 cm:n kakkuvuokaa.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda suureen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi.
Jaa taikina tasaisesti valmisteltuihin kakkuvuokiin ja paista 30-35 min tai kunnes kokeilutikkuun ei jää kuin pari murusta. Anna jäähtyä vuoissa 15 minuuttia ja kumoa ritilän päälle jäähtymään. Kiedo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin kylmenemään mielellään yön yli.
Kakkupohja Linda Lomelinon ohjeen mukaisesti.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda suureen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi.
Jaa taikina tasaisesti valmisteltuihin kakkuvuokiin ja paista 30-35 min tai kunnes kokeilutikkuun ei jää kuin pari murusta. Anna jäähtyä vuoissa 15 minuuttia ja kumoa ritilän päälle jäähtymään. Kiedo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin kylmenemään mielellään yön yli.
Kakkupohja Linda Lomelinon ohjeen mukaisesti.
Mansikkamousse:
Soseuta mansikat haarukalla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljauute tasaiseksi, lisää mansikkasose ja sekoita. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen puristetut liivatteet. Lisää ohuena norona tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi kerma varovasti käännellen.
Vaniljamousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, vaniljauute ja vaniljatangoista erotetut siemenet tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen puristetut liivatteet. Lisää ohuena ohuena norona tuorejuustoseokseen kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi kerma varovasti käännellen.
Voikreemi:
Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vaniljauute ja vatkaa kuohkean vaaleaksi. Säilytä kannellisessa astiassa huoneenlämmössä. Sokerisiirappi säilyy huoneenlämmössä hyvin seuraavaan päivään. Tämä mahtava ohje on Monalisa's Cakes -blogista ja alkuperäinen Kakkutaikurilta.
Kakkujen kokoaminen:
Tasoita kakkupohjien kupera pinta tasaiseksi ja leikkaa molemmat pohjat kolmeen osaan. Vuoraa kaksi 20 cm:n kokoista kakkuvuokaa tuorekelmulla. Laita vuokiin kakkupohjat tasaisin pinta alaspäin (näistä tulee kakkujen pinta). Jaa mansikkamousse tasaisesti molempien kakkupohjien päälle. Nosta päälle toiset kakkupohjat ja levitä päälle vaniljamousse tasaisesti molempien kakkupohjien päälle. Nosta moussen päälle viimeiset kakkupohjat, peitä kakut tuorekelmulla ja laita kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kuorruttaminen:
Levitä kakkujen päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä molempien päälle uusi tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse puolet kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele. Kakkujen päälle ei haluttu ristejä vaan sokerimassasta tehdyt nimikyltit, jotka laitettiin kakkujen päälle juhlassa ja joita en muistanut kuvata!
Kinuskikakut
Laktoosittomien ja liivatteettomien kinuskikakkujen kakkupohjana oli 7 kananmunan sokerikakkutaikina paistettuna kahdessa 20 cm:n kakkuvuoassa.
Täytteenä oli Kinuskikissan kinuskitäyte ilman vadelmia ja pohjiin sipaisin ohuen kerroksen itsetehtyä sitruunacurdia.
Päällä kinuskia, pursotukset laktoosittomasta kermasta ja koristeet gum paste -sokerimassaa.
Virtuaalionnittelut Isabelille vielä näin jälkikäteenkin!
Mukavaa kesäviikonloppua!
toivottaa
Erja
Voi miten hienoja kakkuja, niin siistejä ja säntillisiä :)
VastaaPoistaOlen myös tehnyt tuota Kinuskikissan kinuskitäytettä ja ihastunut siihen kovin! Itse olen laittanut kakkuun ensin vadelmahilloa ja siihen päälle murustellut jäistä vadelmaa raikastamaan hilloa ja sitten kinuskivaahto. Ihan täydellistä! :D
Kiitos, Taru :) Tuo kinuskin ja vadelman yhdistelmä kuulostaa niin herkulliselta, että on kyllä jossain välissä kokeiltava!
Poista