6.6.2017

Mansikka-valkosuklaamoussekakku



Rakas kummityttöni pääsi ylioppilaaksi tänä keväänä. Sain ilokseni tehdä hänen juhlaansa kakut ja pikkuleivät. Kakkuja tulikin neljä erilaista, ja niistä tässä yksi ohjeineen eli herkullinen ja raikas mansikka-valkosuklaamoussekakku. Valkosuklaamousse ja keksipohja ovat piilossa tuoreiden mansikoiden kanssa mansikkamoussen sisällä. Tätä on tehtävä uudelleen, kun kotimaiset mansikat kypsyvät. Lämpimät onnittelut Petralle vielä näin jälkikäteenkin!

Keksipohja:
200 g kaurakeksejä
65 g voita

Valkosuklaamousse:
4 dl kermaa
200 g valkosuklaata
200 g vaniljatuorejuustoa
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

2 dl pilkottuja tuoreita mansikoita

Mansikkamousse:
500 g mansikoita

100 g hillosokeria
6 dl vispikermaa
200 g mansikkarahkaa

0,5 dl mansikkatomusokeria
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Valkosuklaaganache:
100 g valkosuklaata
40 g kuohukermaa
vaaleanpunaista pastaväriä

Koristelu:
Tuoreita mansikoita
Marenkeja
Vaaleanpunaisia suklaapalloja
Mintunlehtiä



Pohja:
Murskaa keksit muruksi. Laita irtopohjavuoan reuna 20 cm:n kokoisen kakkupahvin (tai tarjoilulautasen) päälle ja vuoraa reuna reunanauhalla. Sulata voi ja sekoita voisula keksimuruseokseen. Painele muruseos tasaisesti valmistellulle pohjalle. Laita jääkaappiin valkosuklaamoussen valmistuksen ajaksi.


Valkosuklaamousse:
Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa ja anna jäähtyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-7 minuuttia. Vaahdota kerma ja laita kylmään odottamaan. Purista sitruunasta ruokalusikallinen mehua. Notkista vaniljatuorejuusto ja lisää suklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu, purista vesi liivatelehdestä ja liuota se mehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovaisesti sekaan kermavaahto.

Kaada mousse keksipohjan päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Mansikkamousse:

Mansikkasose:

Tee tämä mielellään jo edellisenä päivänä. Laita kohmeiset mansikat kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää hillosokeri kattilaan ja keitä 5-10 minuttia. Soseuta ja anna soseen jäähtyä jääkaappikylmäksi. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mansikkarahka, tomusokeri, marjasose ja vaniljauute tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona marjaseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen kermavaahto.

Irrota irtopohjavuoan reuna ja reunanauha suklaamoussen ympäriltä. Vuoraa 24 cm:n irtoreunapohjan reuna reunanauhalla ja laita se valkosuklaamoussen ympärille. Ripottele mansikanpalaset tasaiseksi kerrokseksi valkosuklaamoussen päälle. Kaada mansikkamousse mansikoiden ja valkosuklaamoussen päälle niin, että mansikat ja valkosuklaamousse peittyvät joka puolelta. Laita jääkaappiin neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.



Irrota irtopohjavuoan reuna ja reunanauha.

Valkosuklaaganache:
Rouhi suklaa teräskulhoon. Kuumenna kerma hiljalleen kiehuvaksi, mutta älä keitä. Kaada kerma suklaan päälle, anna seistä hetken aikaa ja sekoita rauhallisesti sileäksi. Värjää pastavärillä vaaleanpunaiseksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä sopivan paksuksi, jotta saat valutettua kakun päälle. Voit valuttaa suklaan ruokalusikalla kakun reunalle ja pikkuhiljaa työntää suklaata reunan yli. Kun koko reuna on valmis, kaada keskelle reilusti suklaata ja tasoita palettiveitsellä.

Koristele haluamallasi tavalla.

Aurinkoista kesää - vihdoinkin :)

toivottaa 
Erja

4 kommenttia: