(Ulla Svenskin ja Anna-Leena Rytkösen ohjeita mukaellen)
vuoka 18 cm
Pohja:
100 gr voita sulatettuna
3 munaa
1½ dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 sitruunan mehu
½ dl tomusokeria
Täyte:
170 gr valkoista suklaata
150 gr maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Lemon Curdia
Kuorrute:
Tuorejuustokreemi:
125 gr voita
500 gr tomusokeria
200 gr tuorejuustoa
(1 1⁄2 rkl vaniljasokeria)
1/2 sitruunan mehu
Marsipaanista tehtyjä koristeita
Pohja:
Vatkaa munat, sokeri ja sitruunan kuori kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jäähtynyt voisula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voilla voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Sekoita sitruunanmehu ja tomusokeri keskenään. Kumoa kakku lämpimänä ja kostuta sitruuna-tomusokeri-liemellä. Jäähdytä kakku ja leikkaa kolmeen osaan
Täyte:
Sulata suklaa lautasella mikrossa sulatusteholla. Sekoita tuorejuusto ja Lemon Curd keskenään ja lisää valkosuklaa joukkoon. Täytä kaksi kakun väliä suklaaseoksella.
Kuorrutus:
Vatkaa pehmeätä voita muutama minuutti. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää tuorejuusto, vaniljasokeri ja sitruunanmehu.
Omat kommentit:
- Kostuta enemmän maidolla tai Vichyllä
- Kuorruteesta riittää puolet ohjeen määrästä. Kuorrutteen levittäminen kakun päälle ei näin ensimmisellä kerralla ollut ollenkaan helppoa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti