17.11.2013

Sitruunatäytekakku


















(Ulla Svenskin ja Anna-Leena Rytkösen ohjeita mukaellen)


vuoka 18 cm

Pohja:
100 gr voita sulatettuna
3 munaa
1½ dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 sitruunan mehu
½ dl tomusokeria

Täyte:
170 gr valkoista suklaata
150 gr maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Lemon Curdia

Kuorrute:
Tuorejuustokreemi:
125 gr voita
500 gr tomusokeria
200 gr tuorejuustoa
(1 1⁄2 rkl vaniljasokeria)
1/2 sitruunan mehu
Marsipaanista tehtyjä koristeita

Pohja:
Vatkaa munat, sokeri ja sitruunan kuori kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jäähtynyt voisula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voilla voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Sekoita sitruunanmehu ja tomusokeri keskenään. Kumoa kakku lämpimänä ja kostuta sitruuna-tomusokeri-liemellä. Jäähdytä kakku ja leikkaa kolmeen osaan

Täyte:
Sulata suklaa lautasella mikrossa sulatusteholla. Sekoita tuorejuusto ja Lemon Curd keskenään ja lisää valkosuklaa joukkoon. Täytä kaksi kakun väliä suklaaseoksella.

Kuorrutus:
Vatkaa pehmeätä voita muutama minuutti. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää tuorejuusto, vaniljasokeri ja sitruunanmehu.

Omat kommentit:
  • Kostuta enemmän maidolla tai Vichyllä
  • Kuorruteesta riittää puolet ohjeen määrästä. Kuorrutteen levittäminen kakun päälle ei näin ensimmisellä kerralla ollut ollenkaan helppoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti