7.12.2013

Jouluinen täytekakku























Pohja:
2 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g piparkakkurahkaa
1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta 
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa

Kostutus:
3/4 dl maitoa

Lisäksi:
n. 1 dl puolukkahilloa

Koristelu:
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
Valkoista sokerimassaa
Piparkakun väristä sokerimassaa
Punaista, valkoista ja piparkakun väristä sokerimassaa tonttuun.

Pohja:
Mittaa laseihin yhtä paljon huoneenlämpöisiä munia, sokeria ja jauhoja (joista vajaa puolet perunajauhoja). Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja kääntele varovasti vaahtoon. Kaada 12 cm:n korppujauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 25 min. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Täyte:
Vaahdota kerma. Lisää vaahdon joukkoon rahka, sokeri, mausteet ja vaniljakreemijauhe.

Kostuta pohja maidolla. Levitä päälle puolet puolukkahillosta ja hillon päälle puolet täytteestä. Laita toinen pohja, kostuta ja täytä. Laita päällimmäiseksi kolmas pohjalevy ja muista kostuttaa sekin.

Koristelu:
Levitä kermavaahto kakun ympärille ja päälle kosteussuojaksi. Kaulitse valkoinen sokerimassa levyksi ja levitä kakun päälle. Kaulitse piparkakun värinen sokerimassa ja ota siitä tähtimuotilla kuvioita. Tee tonttu Mauste-Sallisen ohjeen mukaisesta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti