29.12.2013

Suklaakakku Deluxe





















Tämä kakku on todellisen suklaaystävän unelma. Kostea suklaakakku on täytetty ja kuorrutettu makuhermoja hivelevällä kreemillä. 


(Callmecupcake:n Chocolate Cake Deluxe -resepti)

Pohja:
(tästä tulee kaksi noin 12 cm pohjaa)
2,125 dl jauhoja
2,375 dl sokeria

0,625 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 suuri kananmuna
1,25 dl vahvaa kahvia
1,25 dl piimää
0,625 dl öljyä
0,5 rkl vaniljauutetta/vaniljasokeria

Suklaatäyte/kuorrute: 
(riittää yhteen kakkuun)
150 gr huoneenlämpöistä voita
2,5 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
100 gr tummaa suklaata sulatettuna
0,5 dl kermavaahtoa
0,5 tl vaniljasiementä tai vaniljajauhetta

Pohjat:
Voitele ja korppujauhoita vuoat. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita muutama minuutti. Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Käännä noin 20 minuutin jälkeen. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan 15-20 minuuttia. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä. Laita pohja pakastimeen 30 minuutiksi ennen kuin halkaiset sen! 

Käytin toisen pohjista suklaa-mansikkakakkuun.

Täyte/kuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatusteholla ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja tomusokeria kuohkeaksi. Lisää kaakaojauhe ja sekoita. Lisää sula suklaa ja vatkaa vielä minuutti. Lisää vaniljasiemenet/vaniljajauhe. Lisää kermavaahto ja sekoita.

Halkaise kakku kahteen osaan ja laita suklaatäytettä alimman pohjan päälle. Kakkua ei tarvitse kostuttaa. Laita päälle toinen pohja. Levitä kakun päälle ohut kerros suklaatäytettä ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Levitä päälle lisää suklaatäytettä ja koristele pikkulusikalla haluamallasi tavalla. Tässä kakussa keskellä valmis tryffeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti