29.12.2013

Herrasväen pikkuleivät

Joulumakujen ja -tuoksujen jälkeen piti saada jotain tuiki perinteistä. Mikäpä silloin olisi parempaa kuin herrasväen pikkuleivät. Perinteistä piti sen verran poiketa, että vadelmahillon asemesta käytin mansikkahilloa. Lisäksi kierittelin pikkuleivät taloussokerissa erikoishienosokerin sijaan, kun ei tuota jälkimmäistä sattunut kaapissa juuri nyt olemaan. 

(Me Naisten reseptin mukaan)

30–35 kpl

Pikkuleivät:
250 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
5 dl karkeaa vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
väliin (mansikka)hilloa tai marmeladia (noin 2 dl)

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna vatkaamista jatkaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos voivaahtoon. Kauli taikina pieni pala kerrallaan ohueksi levyksi. Jauhota pöytä, ettei taikina tartu. Ota taikinalevystä noin neljäsenttisiä pyöreitä paloja muotilla (esimerkiksi kahvikupilla) ja laita palat leivinpaperilla peitetylle pellille. Pikkuleivät eivät leviä, joten voit asetella ne lähekkäin. Voit halutessasi leikata taikinaympyröihin pienet reiät, niin saat pikkuleipiä, joissa hillotäyte kurkkaa keksin päältä. Paista 175 asteessa 5–7 minuuttia. Pikkuleipien ei ole tarkoitus ruskistua.

Täytä jäähtyneet pikkuleivät hillolla tai marmeladilla niin, että levität täytteen pikkuleivän pohjalle ja painat toisen pikkuleivän hilloon kiinni. Kieritä pikkuleivät erikoishienosokerissa.

Säilytä peltirasiassa tai foliolla päällystetyssä rasiassa. Pikkuleivät pehmenevät muutamassa tunnissa rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti