(Me Naisten reseptin mukaan)
30–35 kpl
Pikkuleivät:
250 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
5 dl karkeaa vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
väliin (mansikka)hilloa tai marmeladia (noin 2 dl)
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna vatkaamista jatkaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos voivaahtoon. Kauli taikina pieni pala kerrallaan ohueksi levyksi. Jauhota pöytä, ettei taikina tartu. Ota taikinalevystä noin neljäsenttisiä pyöreitä paloja muotilla (esimerkiksi kahvikupilla) ja laita palat leivinpaperilla peitetylle pellille. Pikkuleivät eivät leviä, joten voit asetella ne lähekkäin. Voit halutessasi leikata taikinaympyröihin pienet reiät, niin saat pikkuleipiä, joissa hillotäyte kurkkaa keksin päältä. Paista 175 asteessa 5–7 minuuttia. Pikkuleipien ei ole tarkoitus ruskistua.
Täytä jäähtyneet pikkuleivät hillolla tai marmeladilla niin, että levität täytteen pikkuleivän pohjalle ja painat toisen pikkuleivän hilloon kiinni. Kieritä pikkuleivät erikoishienosokerissa.
Säilytä peltirasiassa tai foliolla päällystetyssä rasiassa. Pikkuleivät pehmenevät muutamassa tunnissa rasiassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti