29.7.2015

Nopea mansikkapiiras

Mahtavaa, että tänä kesänä mansikka-aika kestää kuulemma elo-syyskuun vaihteeseen, sillä nyt voi leipoa tuoreista mansikoista vaikka mitä ihanuuksia pitkän aikaa! Tämän mansikkapiiraan etuina ovat nopea valmistus ja herkullinen maku. Löysin ohjeen monen mutkan ja blogin kautta, ja resepti taisikin olla tosi suosittu vajaa vuosikymmen sitten. Muokkasin Nasuttajan ohjetta pohjan osalta ja täytteeseen vaihdoin FloraVispin kuohukerman tilalle. Murutaikinapohja, fariinisokerin tuoma karamellinen maku täytteeseen ja tuoreet mansikat - täydellinen kesäpäivän herkku :)



Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
2½ dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vanilijauutetta tai -sokeria
1 1/2 dl FloraVispiä

Päälle:
mansikoita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria


















Pohja:
Voit valmistaa piiraan joko yhteen 24 cm:n tai kahteen 12 cm:n piirakkavuokaan. Minä tein kaksi pientä piirasta, niin vanhempani pääsivät herkuttelemaan toisella piiraalla.
Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja sokeria muutaman minuutin ajan kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Lisää muna ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi sekaan jauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Anna seistä kylmässä 20 min, niin taikina pysyy paistettaessa paremmin reunoilla. Paista uunin alimmalla tasolla 9-15 min. (Pienissä vuoissa pohjat kypsyivät uunissani 9 minuutissa). Anna jäähtyä ja irrota torttupohja varovasti vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.

Täyte:

Sekoita tuorejuuston joukkoon fariinisokeri ja vaniljauute tai -sokeri. Vatkaa seosta kunnes se on tasaista ja sileää. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se tuorejuustoon. Levitä seos torttupohjalle. 

Päällinen:
Laita tortun päälle mansikat ja pullasutia apuna käyttäen hyytelösokeripaketissa olevan ohjeen mukaisesti tehty kiille. Anna hyytyä kylmässä ja nauti hyvässä seurassa :).



Kesäterveisin
Erja

2 kommenttia:

  1. Ihana positiivinen asia kylmästä kesästä, että saadaat mansikoita vielä pitkään :) Ihana helppo pikku-piiras!

    VastaaPoista
  2. Kiitos - tämä toimii hienosti nopeaan pikkumakean tarpeeseen!

    VastaaPoista