100 g voita
1 dl sokeria
1/2 keltuaista
1 rkl vaaleata siirappia
1,5 tl vaniljauutetta tai -sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Tee näin:
Vaahdota voi ja sokeri.Lisää keltuainen, siirappi ja vaniljauute ja keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja vaniljasokeri, jos käytät sitä vaniljauutteen asemesta).
Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile kustakin osasta noin 2 cm:n paksuisia pitkiä tankoja uuninpellille.
Paista 200°C:ssa n. 8-10 min tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskehtavan värin.
Leikkaa pikkuleivät lämpiminä heti uunista oton jälkeen vinosuuntaan.
Säilytys:
Jos säilytettäväksi jää pikkuleipiä, niin laita ne ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä huoneenlämmössä.
Kesäterveisin
Erja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti