Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
2½ dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vanilijauutetta tai -sokeria
1 1/2 dl FloraVispiä
Päälle:
mansikoita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
Pohja:
Voit valmistaa piiraan joko yhteen 24 cm:n tai kahteen 12 cm:n piirakkavuokaan. Minä tein kaksi pientä piirasta, niin vanhempani pääsivät herkuttelemaan toisella piiraalla.
Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja sokeria muutaman minuutin ajan kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Lisää muna ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Siivilöi sekaan jauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Anna seistä kylmässä 20 min, niin taikina pysyy paistettaessa paremmin reunoilla. Paista uunin alimmalla tasolla 9-15 min. (Pienissä vuoissa pohjat kypsyivät uunissani 9 minuutissa). Anna jäähtyä ja irrota torttupohja varovasti vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
Täyte:
Sekoita tuorejuuston joukkoon fariinisokeri ja vaniljauute tai -sokeri. Vatkaa seosta kunnes se on tasaista ja sileää. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se tuorejuustoon. Levitä seos torttupohjalle.
Päällinen:
Laita tortun päälle mansikat ja pullasutia apuna käyttäen hyytelösokeripaketissa olevan ohjeen mukaisesti tehty kiille. Anna hyytyä kylmässä ja nauti hyvässä seurassa :).
Kesäterveisin
Erja
Ihana positiivinen asia kylmästä kesästä, että saadaat mansikoita vielä pitkään :) Ihana helppo pikku-piiras!
VastaaPoistaKiitos - tämä toimii hienosti nopeaan pikkumakean tarpeeseen!
VastaaPoista