1.11.2014

Samppanjaporeinen suklaakakku

Lukioaikainen ystäväni täytti pyöreitä, ja sain ilokseni leipoa hänelle syntymäpäiväkakun. Toiveina olivat lempimarja vadelma ja täyte ilman liivatetta kasvisruokavaliota noudattavalle juhlavieraalle. Muuhun sain vapaat kädet - ihan mahtava mahdollisuus! Suklaapossulta löytyi sekä Mielettömän mehevä suklaakakkupohja että liivatteeton vadelmamousse. Molemmat ovat luottoreseptejä, joita voin lämpimästi suositella :)



Kakkupohja:
95 g voita
40 g tummaa suklaata sulatettuna
0,75 dl rypsiöljyä
1,5 dl vahvaa kahvia
1,2 dl ranskankermaa (tai piimää)
2 suurta munaa
1,2 dl sokeria
1.2 dl fariinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1,2 tl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
ripaus suolaa
2 tl vaniljauutetta tai -sokeria

Vadelmasose:
200 g pakastevadelmia
2 rkl Multi-hyytelösokeria

Vadelmamousse:
1,5 dl Flora Vispikermaa
125 g (1/2 prk) maitorahkaa
1,5 dl vadelmasosetta (sokeroitua paseerattua vadelmasosetta)
1 rkl sokeria
0,4 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta

Kostutus:
3/4 dl maitoa

Sokerikreemi:
150 g voita (huoneenlämpöistä)
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1,5 rkl maitoa

Koristelu:
Satin Ice -kuorrute
Koristeet riisimuromassaa ja sokerimassaa (kultainen sokerimassa Ullan unelmasta)

Riisimuromassa: (Pionilaakson ohje)
1,5 rkl voita
140 g vaahtokarkkeja
7 dl riisimuroja





Kakkupohja:
Voitele ja jauhota 18 cm:n kakkuvuoka. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna kakkupohjan jäähtyä 10 minuuttia, kumoa ja kiedo tuorekelmuun. Anna jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Vadelmasose:
Sulata pakastevadelmat ja paseeraa siivilän läpi. Lämmitä paseerattu vadelma kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia, lisää 
Multi-hyytelösokeri ja anna kiehua 1/2 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Vadelmamousse:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, vadelmasose ja sokeri. Lisää vaniljakreemijauhe vähitellen. Mousse jämäköityy kakun välissä vielä lisää.

Riisimuromassa:
Mittaa mikron kestävään kulhoon voi ja sulata se mikrossa. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja lämmitä niitä keskilämmöllä mikrossa, kunnes ne pehmenevät. Älä lämmitä liikaa. Sekoita vaahtokarkki-voi seokseen riisimurot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta öljytyin käsin haluamasi muotoinen koriste. Anna kovettua seuraavaan päivään. Tästä määrästä tulee noin neljä kuvassa näkyvän kokoista koristetta.




Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka talouskelmulla ja laita pohjalle paistopinta alaspäin (tästä tulee kakun pinta). Kostuta pohja ja levitä päälle puolet vadelmamoussesta. Laita päälle seuraava kakkupohja, kostuta ja levitä päälle loput vadelmamoussesta. Laita päällimmäiseksi viimeisin pohja ja kostuta. Peitä talouskelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai mielellään yön yli.

Koristeet:
Levitä riisimuromassakoristeen päälle voikreemiä, tasoita pinta ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä lisää voikreemiä päälle ja tasoita pinta. Kaulitse sokerimassaa ja levitä koristeen päälle.

Kakun koristelu:
Vatkaa voi vaaleaksi (noin 3 minuuttia), lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse Satin Ice -massa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.

Onnittelut Jaanalle vielä kerran!

Marraskuisin terveisin
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti