16.11.2014

Suklaakuivakakku

Suklaan ja paahdetun pekaanipähkikän yhdistelmä on vastustamaton - kuivakakussakin! Kuivakakku ei ole mikään suosikkileivonnaiseni, mutta kyllä se taitaa kuulua perinteiseen suomalaiseen kahvipöytään. Vaihteeksi siis ihan perinteistä leivontaa :)

Täältä napattua ohjetta mukaillen tehtynä.



Kakkutaikina:

200 g voita
170 g tummaa suklaata
1 dl fariinisokeria
1 dl taloussokeria
3 kananmunaa
1 vaniljatanko raaputettuna (tai 1 rkl vaniljasokeria)
½ dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl paahdettua pekaanipähkinärouhetta



Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita suklaasula voin joukkoon. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä vaahdot. Sekoita joukkoon vanilja, maito ja jauhoseos. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. 



Sulata 30 g suklaata ja pursota se kakun päälle koristeeksi. Koristele suklaanmakuisilla sokerimassakukilla tai haluamallasi tavalla.

Joulun ajan odotusta
toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti