30.11.2014

Kanelimarengit ja jouluisia marenkikokeiluja

Näiden marenkien kypsyessä keittiöön leijaili ihana mausteinen kanelin tuoksu. Tällä kertaa valmistin marengit vatkaamalla valkuaiset ja sokerin kuumassa vesihauteessa. Nämä onnistuvat mielestäni paremmin kuin perinteiseen tyyliin tehden, jolloin sokeria lisätään vähitellen valkuaisvaahtoon. Innostuin tästä niin paljon, että seuraavana iltana minun oli kokeiltava lisää jouluaiheisia ideoita - joulukuusia, punaraitasuukkoja ja suklaakierteitä! Tätä voisi kutsua jo hurahtamiseksi :)


Kanelimarengit:
2 valkuaista
1 1/4 dl Siro-sokeria
3/4 tl valkoviinietikkaa

kanelia

Laita valkuaiset, sokeri ja valkoviinietikka teräskulhoon vesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos tuntuu kuumalta sormeen. Ota pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on täysin jäähtynyt ja kauniin kiiltävää. Tässä vaiheessa voit halutessasi värjätä marengin pastavärillä.

Lämmitä uuni 100-asteiseksi. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle uunipellille haluamasi kokoisia marenkeja. Kuvan marengit ovat noin 1,5 cm:ä halkaisijaltaan. Ripottele kanelia marenkien päälle ja kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Marengit jäivät sisältä aavistuksen pehmeiksi. Älä kypsennä marenkeja kovin kuumassa uunissa, sillä muuten ne ruskistuvat.

Seuraavan illan kokeilut:

Joulukuusimarenkeihin lisäsin vihreätä pastaväria ja pursotin pyöreällä tyllalla kekoja. Näiden paistoaika oli vähän pidempi eli noin 45 minuuttia.
Punaiset raidat punaraitasuukkoihin saa kääntämällä pursotinpussi nurinpäin ja sivelemällä pussin sisäpuolelle neljä punaista raitaa pastavärillä. Käännä pussi varovasti oikein päin, nostele marenki pussiin ja pursota pyöreällä tyllalla suukkoja. Paistoaika noin 35 minuuttia.Suklaamarenkeihin lisätään 50 g sulatettua tummaa suklaata. Kaada jäähtynyt suklaasula marenkivaahtoon ja kääntele vain pari kertaa taikinaan, niin raidat jäävät selkeästi näkyviin valmiissa marengeissa. Pursota tähtityllalla kierteitä. Paistoaika noin 50 minuuttia.Hyvää ensimmäistä adventtisunnuntaita!

toivottaa
Erja

1 kommentti:

  1. Nuo kuuset ovat aivan ihania, niin herttaisia! :)
    Tein myös tuollaisia punaraidallisia marenkeja ja mulla ne suttasi tosi paljon. Lapsilla oli kädet ja naamat punasena, kun söivät niitä! :D Niistä tuli myös niin rumia, etten kehdannut blogiin laittaa... tein kyllä ihan löytämieni ohjeiden mukaan, eli samalla tavalla kuin sinä. Pitää silti vielä joskus yrittää uudestaan ;)

    VastaaPoista