8.11.2014

Karpalomuffinssit

Tallinnan satamakaupasta löytyi suuria kuivattuja karpaloita, joita piti ehdottomasti kokeilla leivontaan. Karpaloita, rypsiöljyä, kaurahiutaleita, pekaanipähkinöitä, kanelia... eikö kuulostakin aika terveelliseltä herkulta? Murupäällystetyt muffinssit ovat tällä hetkellä kovasti mieleeni. Niissä on jotain niin lämpimän kotoista :)



Muffinssitaikina:
3,5 dl jauhoja
1,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
0,75 dl rypsiöljyä
1 muna
0,75 dl maitoa
2 dl kuivattuja karpaloita pilkottuna
1/2 tl kanelia



































Murupäällinen:
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 dl kauhahiutaleita
0,5 dl pekaanipähkinärouhetta
50 g voita pieninä paloina

1 tl kanelia




Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Laita muffinssipellille 12 paperista muffinssivuokaa.

Muffinssit:
Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Ota jauhoseoksesta 1 rkl ja sekoita pilkottuihin karpaloihin (näin karpalot eivät valu vuoan pohjalle uunissa). Lisää öljy, muna ja maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää karpalot ja sekoita tasaiseksi.

Murupäällinen:
Sekoita kaikki aineet kulhossa sormin murumaiseksi seokseksi. Älä sekoita liian tasaiseksi.


Täytä muffinssivuoat noin 2/3:n verran ja ripottele päälle kunnon kerros muruseosta. Paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kauniin värisiä. Jäähdytä hieman ja tarjoile lämpiminä.

Muffinssit syntyivät
 Mavis Butterfieldin ohjetta mukaellen.

Lämpöä marraskuun kaamokseen
toivottaa
Erja

1 kommentti:

  1. Ihanalta vaikuttaa ja meni kokeilulistalle. Blogisi olikin oikea aarre =)

    VastaaPoista