(Kakkupohja Sweetapolitan vanilja-piimäkakku)
Pohja:
2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
1 kananmunan keltuainen (huoneenlämpöinen)
150 ml piimää (huoneenlämpöistä)
1 tl (5 ml) vaniljauutetta
180 gr kakkujauhoja (siivilöitynä)
200 gr sokeria
8,5 gr leivinjauhetta
115 gr voita (huoneenlämpöistä)
Mangotäyte:
100 gr mangotuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1 dl sitruunarahkaa
1 dl sitruunarahkaa
Väleihin:
4 rkl Lime Curdia
2 dl pilkottua mangoa
Koristelu:
Sokerikreemi pinnan alle
(Vatkaa 75 gr huoneenlämpöistä voita vaaleaksi (noin 3 minuuttia), lisää 2,5 dl tomusokeria vähän kerrallaan, lisää1 tl vaniljauutetta ja noin 1 rkl vettä ja vatkaa tasaiseksi)
Sokerimassa-marsipaanipinta
Sokerimassakoristeet
2 dl pilkottua mangoa
Koristelu:
Sokerikreemi pinnan alle
(Vatkaa 75 gr huoneenlämpöistä voita vaaleaksi (noin 3 minuuttia), lisää 2,5 dl tomusokeria vähän kerrallaan, lisää1 tl vaniljauutetta ja noin 1 rkl vettä ja vatkaa tasaiseksi)
Sokerimassa-marsipaanipinta
Sokerimassakoristeet
Pohja:
Voitele ja jauhoita kolme 15 cm:n kakkuvuokaa. -Vuoraa vuokien pohjat leivinpaperilla. Minä käytin 12 cm:n vuokia, joten ylimääräistä pohjaa jäi.
Sekoita munat ja keltuainen ja lisää 1/4 piimästä ja vaniljauute. Sekoita hyvin. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää pehmeä voi ja loput piimästä ja vatkaa vatkaimen pienellä teholla sekaisin. Vatkaa isommalla teholla noin pari minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää munaseos kolmessa erässä sekoittaen taikinanuolijalle reunoja pitkin. Jaa taikina vaakaa käyttäen kolmeen kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20-25 min. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun jää vain vähän muruja. Älä kypsennä liikaa!
Anna pohjien jäähtyä vuoissa noin 10 minuuttia. Kumoa sitten ritilälle, irrota leivinpaperi varovaisesti ja anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
Täytteet:
Sekoita tuorejuusto ja rahka. Voitele 1. kerroksen pinta 2 rkl:lla Lime Curdia. Levitä päälle puolet mangosta ja puolet täytteestä. Laita päälle toinen pohja ja voitele lopulla Lime Curdilla ja levitä loput mangopalat ja täyte päälle. Laita kolmas pohja päälle ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti ja mielellään yön yli. Huom! pohjaa ei tarvitse kostuttaa.
Koristelu:
Koristele sokerimassalla ja sokerimassakoristeilla. Koristeet olisi kannattanut tehdä gum paste -massasta, sillä esim. sokerimassapalmu valahti parvekkeella yön aikana (lämpötila oli noin 2 astetta).
Ei voi muuta sanoa kuin että palmuraukka!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti