11.2.2014

Mansikkamacaronit ystävänpäiväksi


























Mikä olisikaan mukavampi yllätys ystävälle tai rakkaalle kuin suussasulava itsetehty macaron-herkku, joka on alunperin Ranskasta lähtöisin oleva mantelipohjainen marenkileivonnainen. Ladurée-leipomoketju Pariisissa on myynyt macaroneja jo noin 150 vuoden ajan. Ranskassa macaroneja voi ostaa myös McDonald'sin McCafeista!

Macaronit:
100 gr mantelijauhe
110 gr valkuainen (3-4 kpl)
200 gr tomusokeri

4 rkl (50 gr) hienoa sokeria
(haluamaasi elintarvikeväriä)

Täyte:
50 gr valkosuklaata
1/2 dl kuohukermaa
100 gr maustamatonta tuorejuustoa
1 dl mansikkasosetta pakastemansikoista
(makeutusta)


Macaronit:
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja lisää vaahdotuksen edetessä sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää kovaan, kiiltävään vaahtoon keskenään sekoitetut ja kahteen kertaan siivilöidyt tomusokeri ja manteli. Sekoita taikinanuolijalla noin 35-40 kertaa. Taikina on valmis, kun se vetäytyy tasaiseksi noin 20 sekunnissa. Jotkut kuvailevat koostumusta sulaksi laavaksi. (Tällä kertaa olisi pitänyt sekoittaa enemmän. Jos taikinaa on sekoitettu liian vähän, macaroneista tulee kuvien kaltaisia, hieman rosoisia). Laita taikina muovipussiin ja leikkaa yhteen kulmaan noin sentin aukko. Pursota noin 3 cm:n halkaisijaltaan olevia pyörylöitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paukauta peltiä voimakkaasti pöydän pintaan 12 kertaa kääntäen peltiä joka kolmannen paukautuksen jälkeen. Näin ilmakuplat häviävät taikinasta eivätkä macaronit halkeile uunissa. Anna seistä uunipellillä 30-45 min. Kokeile ennen uuniin laittamista macaronien pintaa, jonka pitää olla kimmoisa ja josta ei saa irrota yhtään taikinaa koskettaessa. Paista 150 C keskitasolla noin 10 min.


















Täyte:
Kiehauta kerma ja kaada paloitellun suklaan päälle. Jätä suklaa sulamaan rauhassa muutamaksi minuutiksi. Sekoita seos sileäksi. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto vatkaimella ja lisää makeuttamaton mansikkasose. Sekoita seokseen sula suklaa. Vatkaa hetki, jotta seos on tasaista. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi viilenemään.



















Laita täyte muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota puolella macaroneista täytettä ja laita kauniimmat macaronit kanneksi. Laita tiiviiseen rasiaan jääkaappiin vuorokaudeksi, niin maut tekeytyvät kunnolla. 

Herkutelkaa yhdessä ystävän kanssa <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti