Pohja:
175 gr sokeria
45 gr vadelma-Jell-O
115 gr suolatonta voita
2 huoneenlämpöistä munaa
150 gr kakkujauhoja (siivilöi)
7,5 gr leivinjauhetta
2,5 gr suolaa
120 ml punaista maitoa
7,5 ml vaniljauutetta
30 ml vadelmasosetta
Täyte:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhoita kolme 12 cm:n kakkuvuokaa. (Minä käytin yhtä 12 cm:n ja yhtä 15 cm:n vuokaa ja käytin kakkuun 12 cm:n pohjan ja osan 15 cm:n pohjasta. Lopusta pohjasta tein leivoksia, kts. kuvat tekstin lopussa).
Vadelmasose:
Anna pohjien jäähtyä vuoissaan 10 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa voidellulle ritilälle paistopuoli ylöspäin. Kääri valmis pohja tiukasti muovikelmuun. Kakku säilyy huoneenlämmössä kaksi päivää, jääkaapissa viisi päivää ja pakastimessa kaksi kuukautta. Parasta kakku on leivontapäivänä.
Täyte:
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa sekaan huoneenlämpöinen mascarponejuusto. Kaada seokseen sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Kakun kokoaminen:
Pohjia ei tarvitse kostuttaa! Täytä pohja kerrallaan ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Peitä kakku sokerikreemillä ja laita kakku jääkaappiin 30 minuutiksi. Kaulitse sokerimassa ja levitä kakun päälle ja koristele. Älä peitä kakkua, kun säilytät sitä kylmässä.
Tässä Jell-O-pakkaus:
1 dl Flora Vispi
60 gr (n. 1/3 prk) mascarponejuustoa
60 gr leivontasuklaata tai taloussuklaata
Koristelu:
Sokerikreemi:
75 gr huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
5 ml vaniljauutetta tai -sokeria
1/2 rkl vettä
Sokerimassaa
Koristeet sokerimassaa
60 gr (n. 1/3 prk) mascarponejuustoa
60 gr leivontasuklaata tai taloussuklaata
Koristelu:
Sokerikreemi:
75 gr huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
5 ml vaniljauutetta tai -sokeria
1/2 rkl vettä
Sokerimassaa
Koristeet sokerimassaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhoita kolme 12 cm:n kakkuvuokaa. (Minä käytin yhtä 12 cm:n ja yhtä 15 cm:n vuokaa ja käytin kakkuun 12 cm:n pohjan ja osan 15 cm:n pohjasta. Lopusta pohjasta tein leivoksia, kts. kuvat tekstin lopussa).
Pohja:
Sekoita kulhossa maito, vadelmasose ja vaniljauute. Siivilöi ja sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja Jell-O-jauhe kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 min). Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vaahtoon kuivat ainekset ja nesteet aloittaen ja lopettaen kuivilla aineksilla. Sekoita, älä vatkaa. Jaa taikina vuokiin ja paista pienempää noin 20 minuuttia ja isompaa noin 25 min. Tarkista kakun kypsyys tikulla, kun se on kypsynyt 20 min ja sen jälkeen 2 min välein. Kakku on valmis, kun sinusta tuntuu, että se on melkein valmis. Älä ylipaista!
Sekoita kulhossa maito, vadelmasose ja vaniljauute. Siivilöi ja sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja Jell-O-jauhe kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 min). Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vaahtoon kuivat ainekset ja nesteet aloittaen ja lopettaen kuivilla aineksilla. Sekoita, älä vatkaa. Jaa taikina vuokiin ja paista pienempää noin 20 minuuttia ja isompaa noin 25 min. Tarkista kakun kypsyys tikulla, kun se on kypsynyt 20 min ja sen jälkeen 2 min välein. Kakku on valmis, kun sinusta tuntuu, että se on melkein valmis. Älä ylipaista!
Vadelmasose:
Soseuta kohmeiset vadelmat. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta ne, anna jäähtyä ja soseuta. Ota 30 ml pohjaan.
Anna pohjien jäähtyä vuoissaan 10 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa voidellulle ritilälle paistopuoli ylöspäin. Kääri valmis pohja tiukasti muovikelmuun. Kakku säilyy huoneenlämmössä kaksi päivää, jääkaapissa viisi päivää ja pakastimessa kaksi kuukautta. Parasta kakku on leivontapäivänä.
Täyte:
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa sekaan huoneenlämpöinen mascarponejuusto. Kaada seokseen sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Kakun kokoaminen:
Pohjia ei tarvitse kostuttaa! Täytä pohja kerrallaan ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Peitä kakku sokerikreemillä ja laita kakku jääkaappiin 30 minuutiksi. Kaulitse sokerimassa ja levitä kakun päälle ja koristele. Älä peitä kakkua, kun säilytät sitä kylmässä.
Tässä Jell-O-pakkaus:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti