9.3.2014

Suklaa-tuorejuustokakku

Lomalta paluun jälkeen oli ihan pakko ryhtyä leipomaan! Mielessä oli vielä Afrikan kuuma aurinko ja meri, joten mangoinen täyte tuli tähänkin kakkuun. Lime Curd tuo sopivan kirpeyden muuten niin makeaan täytteeseen. Kuorrute ei ole liian makea - ehkä runsas tuorejuuston määrä tasoittaa makeutta. Tämä kakku on todella suklaisen herkullinen.

























Pohja:
(Dr. Oetkerin sacherkakkua hieman mukaellen)
50 gr voita
2 munaa (huoneenlämpöistä)
1 dl sokeria
100 gr taloussuklaata

1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Täyte:
2 dl (1 prk) valkosuklaa-limerahkaa
50 gr mango-tuorejuustoa
1/2 dl Lime Curdia
1 rkl sokeria
2 rkl sitruunavettä
2 liivatelehteä
runsas 1 dl pieneksi pilkottua tuoretta mangoa

Kostutus:
1/2 dl sitruunakivennäisvettä


Kuorrute:
(Pullahiiren kuorrute)
100 gr voita (huoneenlämpöistä)
200 gr maustamatonta tuorejuustoa 
(huoneenlämpöistä)
3 dl tomusokeria
1/2 rkl vaniljauutetta tai vaniljasokeria




















Pohja:
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 16 cm:n vuoka korppu- tai vehnäjauhoilla.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon sulatettu ja jäähdytetty voi ja vaniljauute. Suosittelen käyttämään vaniljauutetta - se vaan tuo niin hyvän maun! Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää seokseen. 
Siivilöi kaakaojauhe vehnäjauhojen sekaan ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet kevyesti nostellen taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Älä paista liikaa! Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia, kumoa ja jäähdytä. 

Täyte:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vatkaa rahka, tuorejuusto, Lime Curd ja sokeri sekaisin. Kiehauta sitruunavesi, lisää liivatelehdet ja anna liueta sekoittaen koko ajan. Anna jäähtyä minuutti tai pari. Lisää liivateseos ohuena norona rahkaseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita pilkottu mango seokseen.


























Kuorrute:
Vatkaa voi vaaleaksi (noin 8 minuuttia) ja lisää tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljauute ja tomusokeri seokseen. Vatkaa tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.























Kakun kokoaminen:
Leikkaa jääkaappikylmä pohja kahtia. Kostuta alin kerros ja levitä täyte päälle. Laita päälle toinen kerros ja kostuta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään yön yli. Levitä päälle ohuesti kuorrutetta murukerrokseksi ja anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia. Levitä lisää kuorrutetta ja muotoile pinta haluamallasi tavalla. 




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti