22.3.2014

Suklaisempi suklaakakku

Suklaa ja aprikoosi sopivat yhteen ihan mielettömän hyvin! Ja suklaa sopii ihan mihin tahansa vuodenaikaan - ainakin minun mielestäni. Keväällä kakkuun lisätään toki hedelmäistä raikkautta. Nooh.. ehkäpä myöhemmin keväällä kakkuja kevennetään vielä enemmän, mutta nyt nautitaan täysillä suklaan täyteläisestä mausta pääsiäistä odotellessa.






















(Dr. Oetkerin taivaallinen suklaakakku)

Pohja:
75 g hyvää tummaa suklaata
2 kananmunan valkuaista
Ripaus suolaa
75 g voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
1,25 dl vehnäjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 rkl kaakaota


Täyte:
3/4 dl aprikoosihilloa

Kuorrute:
25 g margariinia tai voita
1/4 dl kuohukermaa
70 g taloussuklaata

1 tl vaniljauutetta




















Pohja:
Voitele ja korppujauhoita 18 cm:n kakkuvuoka. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauhteessa. Erottele kananmunat niin ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten sekaan. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolan kanssa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ilmavaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja vaniljauute ja sekoita hyvin. Lisää kananmunat ja keltuaiset yksitellen ja vatkaa jokaisessa välissä 30 sekuntia.Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään ja lisää sitten taikinaan. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa. Lisää viimeisenä valkuaisvaahto vähän kerrallaan taininanuolijalla sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia (minulla paistui 30 minuutissa!). Tarkasta kakun kypsyys cocktailtikulla. Annan kakun jäähtyä vähintään 10 minuuttia ennen vuoasta irrottamista. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi, niin sen leikkaaminen on paljon helpompaa. 


























Täyte:
Leikkaa pohja kahteen osaan. Levitä aprikoosihilloa alemman pohjan päälle. Laita päälle toinen pohja.  Anna seista jääkaapissa hyvin muovikelmulla tai foliolla peitettynä muutama tunti tai mielellään yön yli. Levitä aprikoosihilloa tasaisesti kakun päälle ja reunoille.

Kuorrute:
Kuumenna voi ja kerma kattilassa melkein kiehuvaksi. Paloittele suklaa kulhoon ja kaada voi-kermaseos päälle. Lisää vaniljauute. Sekoittele kunnes suklaapalat ovat täysin sulaneet joukkoon. Laita kakku ritilän päälle ja laita ritilä leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita tarvittaessa palettiveitsellä tai lastalla. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti