22.10.2016

Lakritsikuorrutteiset suklaiset kuppikakut



Syksyn pimeinä iltoina tai Halloweenina voi herkutella vaikkapa näillä lakukuorrutteisilla suklaakuppikakuilla. Kuorrute maistuu ihan Kick-patukalta, ja voisin syödä sitä sellaisenaan ruokalusikallinen kerrallaan - niin herkullista se on mielestäni :)

Kuppikakut:
75 g voita
0,5 tl vaniljauutetta
3 dl jauhoja
1 dl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kuumaa vahvaa kahvia
1,5 dl ranskankermaa (tai piimää tai maustamatonta jogurttia)


Lakritsakuorrute:
6 kpl Kick-laktritsapatukkaa (á 19 g)
1 dl kermaa
100 g valkosuklaata
2 ptk Creme Bonjour -lakritsatuorejuustoa
2-3 rkl salmiakkijauhetta (maun mukaan, voi laittaa enemmänkin..!)
mustaa pastaväriä



Kuppikakut:

Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Sulata voi, sekoita voisulaan vaniljauute ja anna jäähtyä. Vatkaa muna ja ranskankerma kevyesti sekaisin. Lisää voisulaan kuuma kahvi ja sekoita. Siivilöi kuivat aineet kulhoon. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa muffinssivuoka paperisilla muffinssivuoilla. Täytä vuoat 2/3 täyteen taikinaa ja paista 17-20 min. Call-me-cupcakesin mehevää mehevämpi ohje täältä.

Kuorrute:
Pilko Kick-lakritsapatukat pieneksi, Laita palaset kattilaan kerman kanssa ja anna sulaa sekoittaen silloin tällöin. Laita tuorekelmu seoksen pintaan ja anna jäähtyä kylmäksi; mielellään yön yli jääkaapissa.
Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa ja anna jäähtyä.
Vatkaa Kick-kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, 2-3 rkl salmiakkijauhetta siivilöitynä, suklaasula ja mustaa pastaväriä (niin paljon, että saat kuorrutteen tarpeeksi mustaksi). Laita kuorrute jääkaappiin noin 10 minuutiksi jähmettymään. Pursota haluamallasi tyllalla kuppikakkujen päälle ja koristele.

Nam, nam - kuorutetta lusikalla ääntä kohden :D


Herkullisia syyspäiviä!


toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Näyttävät kyllä NIIIIIIN hyviltä! Näitä on testattava. Siinä kyllä saattaa käydä niin, että syön suuren osan kuorrutteesta ihan noin vaan :D

    VastaaPoista
  2. No huhhuh miten hyvältä näyttää! :)

    VastaaPoista