19.5.2015

Vadelma-punaherukka-vaniljakakku

Naapuri'tädin' päiväkodin opettajakollegoita ilahduttamaan tein tämän vaniljaisen kakun vadelma-punaherukka-valkosuklaatäytteellä. Harvemmin on tullut tehtyä lapsenmielisiä koristeita, mutta niiden väsääminenhän oli ihan superkivaa! Kakkupohjaan oli ihan ehdottomasti kokeiltava Suklaapossun kosteaa kakkupohjaa, joka osoittautui oikein herkulliseksi.



Vaniljainen kakkupohja:
100 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl piimää
2 munaa
3 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljauutetta tai -sokeria

Vadelma-punaherukka-valkosuklaamousse:

200 g pakastettuja vadelmia
1 dl pakastettuja punaherukoita
1 dl hillosokeria
100 g valkosuklaata
2,5 dl vispikermaa tai FloraVispiä
125 g Mascapone-juustoa (0,5 pakettia)
1 liivatelehti
1 rkl vettä

Kostutus:
0,75 dl maitoa

Sokerikreemi (kuorrutuksen alle):
150 g voita 
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljauutetta
1,5 rkl maitoa

Kuorrutus ja koristeet:
Kuorrutus Satin Ice -sokerimassaa noin 750 g
Koristeet sokerimassaa



Kakkupohja:
Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon öljy ja vesi. Sekoita joukkoon piimä, munat yksitellen hyvin sekoitellen sekä sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada taikina n. 30 x 35 cm syvälle, leivinpaperoidulle ja rypsiöljyllä voidellulle uunipellille. Paista 170 asteessa n. 15-17 minuuttia, kunnes pinta tuntuu sormella kevyesti koitettuna pehmeältä eikä kokeilutikkuun jää kuin muutama murunen. Anna pohjan jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kolme 18 cm:n kokoisen kakkuvuoan kokoista ympyrää. Jos et syö loppua kakkupohjaa ihan sellaisenaan, voit pakastaa sen vaikkapa kakkutikkareita varten :)


Vadelma-punaherukka-valkosuklaamousse:
Kiehauta vadelmat ja punaherukat kattilassa (lisää tarvittaessa ruokalusikallinen tai pari vettä), sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä hiljalleen viitisen minuuttia, kunnes seos hilloutuu. Paseeraa siivilän läpi ja anna jäähtyä. Laita liivate likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Pilko valkosuklaa paloiksi lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa alhaisella teholla varoen polttamasta suklaata ja anna jäähtyä. Vatkaa Mascarpone-juusto ja marjasose sekaisin, lisää suklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta vesitilkka, purista vesi liivatelehdestä ja liota se veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana Mascarpone-marjaseokseen koko ajan vatkaten. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele varovasti marjamoussen sekaan.




Kakun kokoaminen:
Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja laita yksi kakkupohja tasainen pinta alaspain pohjalle. Kostuta maidolla ja levitä pinnalle puolet täytteestä Tee samoin toisen kakkupohjan kanssa. Laita päällimmäiseksi kolmas kakkupohja ja kostuta. Peitä tuorekelmulla ja anna hyytyä nelisen tuntia tai yön yli jääkaapissa. 

Kuorruttaminen:
Sokerikreemi:
Vatkaa voita parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkean vaaleaa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.


Mukavaa kevätviikon jatkoa :)
toivottaa
Erja

5 kommenttia:

  1. Upea! Ei voi muuta sanoa :)

    VastaaPoista
  2. Onpas kyllä suloinen kakku, ihana! :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kiitos mukavista kommenteista :). Tätä kakkua oli ihan superkiva tehdä!

    VastaaPoista
  4. Voi kun ihana! Tosi söpö kakku! :) Tosi kiva kuulla, että kostea kakkupohja onnistui :) PS. Ensimmäisen vastaukseni hukkui johonkin ja kirjoitin sen nyt varmuudeksi toistamiseen.. Voi olla että tuo ensmäinenkin tulee hetken päästä näkyviin :)

    VastaaPoista