24.5.2015

Raparperi-mantelitorttu

Nyt saa kotimaista raparperia - ihan mahtavaa! Helluntaiherkkuna nautimme kotiväen kesken kanelista raparperi-mantelitorttua, johon rouheutta tuovat paahtuneet mantelit ja niiden alla oleva murukerros. Raparperi on hillokkeena tortun välissä. Nam, herkullista vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa :)



Raparperihilloke:
200-300 g raparperia (3-4 vartta)
1/2 dl sokeria
1 rkl vettä

Torttupohja:
60 g voita
60 g sokeria
1 muna
60 g jauhoja
20 g maissijauhoja (Maizena)
1/2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Murukerros:
50 g jauhoja
35 g sokeria
35 g voita
1/2 tl kanelia

Päälle 1/2 - 3/4 dl mantelilastuja







































Raparperihilloke:
Pese ja kuori raparperi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes raparperi hieman pehmenee. Anna jäähtyä.

Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

Torttupohja:
Vatkaa voi ja sokeri kuohkean vaaleaksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita taininanuolijalle varovasti tasaiseksi.




Murukerros:
Laita jauhot, sokeri, kaneli ja voi kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi.

Voitele 18 cm:n irtopohjavuoka voilla. Levitä torttutaikina tasaisesti vuoan pohjalle ja sen päälle raparperihilloke. Levitä muruseos raparperin päälle ja murukerroksen päälle mantelilastut.

Paista 40-45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei jää kuin muutama murunen ja mantelilastut ovat paahtuneet kauniin värisiksi. 

Tarjoile vaniljalla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kera. Torttu maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Ja kun kermavaahto loppuu, maistuu se ihan sellaisenaankin :)

Tämä ohje on hieman tuunattu versio alkuperäisestä Babyrockmyday:n ohjeesta

Hyvää helluntaita!

toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti