16.4.2014

Keväiset sitruunakuppikakut

Joskus tekee mieli leipoa jotain nopeampaa kuin täytekakku, ja mikäpä silloin olisi paremmin paikallaan kuin herkulliset muffinssit. Tai kuppikakuiksikin niitä kutsutaan. Taitaa rakkaalla lapsella olla monta nimeä :).

Sitruunan raikkautta ja vaniljan pehmeyttä löytyy näistä mehukkaista muffinsseista. Ohje on puolitettu Sweetapolitan sitruunamuffinssien ohjeesta ja idea koristeluun bongattu Pinterestistä. Kukkavarastosta löytyi kevään värisiä koristeita. Nam!




Muffinssit:
120 ml piimää (huoneenlämpöistä)
1 muna (huoneenlämpöistä)
1/2 munankeltuaista (huoneenlämpöistä)
muutama tippa vaniljauutetta
115 g (noin 1,5 dl) kakkujauhoja
125 g (noin 1,25 dl) sokeria
4 g (1/2 tl) leivinjauhetta
1 g (teelusikallisen kärjellinen) ruokasoodaa
60 g voita (huoneenlämpöistä)
yhden sitruunan kuoriraaste 




Kuorrute:
50 g voita (huoneenlämpöistä)
50 g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria

Koristelu:
Sokerimassakukkia ja -ruohoa

Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Valmistele muffinssipeltiin 12 kpl normaalikokoista muffinssivuokaa.



















Sekoita kulhossa munat, 1/4 piimästä ja vaniljauute. Siivilöi jauhot kolme kertaa. Yhdistä kuivat aineet, myös sokeri, ja sekoita vatkaimen alhaisella teholla noin 30 sekuntia. Lisää voi ja sekoita alhaisella teholla noin 30 sekuntia. Lisää loppupiimä ja vatkaa tasaiseksi. Nosta tehoa ja vatkaa noin 1,5 minuuttia. Kaavi taikina reunoilta. Lisää munamaitoseos kolmessa osassa vatkaten keskiteholla noin 20 sekuntia jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää sitruunaraaste ja sekoita tasaiseksi.
















Täytä muffinssivuoat 2/3:n verran ja paista noin 12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Älä paista liikaa. Poista muffinssipelliltä heti ja nosta ritilän päälle jäähtymään.
















Levitä muffinssien päälle kuorrutetta ja tasoita pinta. Purista vihreätä sokerimassaa siivilän läpi ruohoa varten ja leikkaa veitsellä sopivia paloja muffinssien päälle. Koristele kukilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti