6.4.2014

Vadelma-punaherukkakakku

Lempikakkupohjan etsintä jatkuu.. nyt vuorossa oli vaalea kakkupohja ilman voita, mutta ei kuitenkaan perinteinen sokerikakkupohja. White velvet cake -haulla etsiskelin suuren maailman ohjeita, ja tässä eri ohjeista yhdistelty versio. Amerikkalaisissa kakkupohjissa tuntuu olevan sitä jotain. Täytepuolella taas amerikkalaiset makeat kreemit eivät niinkään viehätä, vaan ennemminkin raikas marjatäyte ja jokin sopiva kirpakkuus tekevät mielestäni kakusta todella herkullisen.








































Pohja:
6 dl kakkujauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2,4 dl maitoa (huoneenlämpöistä)

3 munankeltuaista (L-koko, huoneenlämpöistä)
1 tl vaniljauutetta
3,5 dl sokeria
2,4 dl öljyä (rypsiöljyä)
3 munanvalkuaista (L-koko, huoneenlämpöistä)
1 tl etikkaa

Täyte:
2,5 dl kohmeisia punaherukoita
2 dl vaniljarahkaa
150 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta
2 liivatetta
tilkka vettä

Täyte:
1 dl vadelmahilloa

Kostutus:
3/4 dl sitruunakivennäisvettä

Koristelu:
Sokerikreemi:
100 gr voita (huoneenlämpöistä)
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 rkl vettä
Satin Ice -sokerimassaa
Koristeet sokerimassaa



























Pohja:
Voitele kolme 18 cm:n kakkuvuokaa. Leikkaa pohjalle leivinpaperia ja jauhoita reunat (vuokaspray toimii tässä hyvin).
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa toisessa kulhossa munankeltuaisia minuutin verran, lisää maito ja vaniljauute ja vatkaa minuutin verran.
Vatkaa kolmennessa kulhossa sokeri ja öljy sekaisin noin minuutin verran.
Lisää jauhoseos ja maitoseos vuorotellen aloittaen ja lopettaen jauhoseoksella ja sekoita joka lisäyksen jälkeen taikina tasaiseksi. Lisää
etikka ja sekoita. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovaisesti sekoittaen kuitenkin niin, että taikina tulee tasaiseksi. Paista 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Älä paista liikaa. Anna pohjien seistä vuoissa 15 minuuttia ennen kuin siirrät ne jäähtymään.






















Täyte:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Soseuta kohmeiset herukat soseeksi. Sulata suklaa lautasella mikroaaltouunissa matalalla teholla noin 30 s kerrallaan (aika riippuu mikron tehosta). Sekoita tuorejuusto ja rahka ja lisää sula suklaa seokseen. Purista liivatteesta vesi ja liota kiehautettuun vesitilkkaan. Lisää liivatteet rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää herukkasose.




Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohjista "hattu" pois. Vuoraa 18 cm:n kakkuvuoka tuorekelmulla. Laita pohjalle yksi kakkupohja sileä paistopinta alaspäin (tästä tulee kakun pinta). Kostuta, levitä päälle puolet vadelmahillosta (minä käytin siemenetöntä hilloa) ja puolet täytteestä. Toista toisen kakkupohjan kanssa. Muista kostuttaa myös ylin kakkupohja. Taittele tuorekelmu kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. 

Sokerikreemi:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkean vaaleaksi. Vatkaa sekaan tomusokeri vähän kerrallaan. Lisää vaniljauute ja tarvittaessa vesi ja vatkaa tasaiseksi.

Kumoa kakku kakkuvadille. Levitä päälle kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Kaulitse sokerimassa ja levitä pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla. Säilytä jääkaapissa.

(Kuvan kakkuun käytin vain vajaa puolet ohjeen mukaisesta määrästä, sillä kakku on tehty 12 cm:n vuokaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti