14.4.2014

Suklaakakku amerikkalaisittain

Viikonloppuna tavattiin ystävien kanssa ja hehkuteltiin ensi syksyn yhteistä New Yorkin matkaa! Ensin nautiskeltiin hampurilaisia, coleslawta ja lohkoperunoita ja jälkiruoaksi herkuteltiin suklaakakulla. Kakun päälle askartelin lippunauhan, joka onkin helppo ja näyttävä koriste.

Ilokseni juuri huomasin, että Cake Bossin kahvila Nykissä on ihan kulman takana hotellistamme. Sinne siis on pakko suunnistaa oikeita Amerikan kakkuja ihmettelemään!





Pohja:
75 g voita
150 g taloussuklaata 
3 munaa (huoneenlämpöistä)
1,5 dl sokeria 

3 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta


Täyte ja kuorrute:
150 g voita (huoneenlämpöistä)

300 g tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1/2 dl lemon curdia
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta

Kostutus:
3/4 dl sitruunalla maustettua kivennäisvettä

Koristelu:
sokerimassaa


























Pohja:
Voitele 18 cm:n kakkuvuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Voitele sekin ja jauhota vehnäjauhoilla. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää sula suklaa ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi kuivat aineet seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi kevyesti nostellen taikinanuolijalla. Älä vatkaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan. Anna kakun olla jääkaapissa ainakin 30 minuuttia, niin se on helpompi halkaista.

Pohja on tehty Dr. Oetkerin ohjetta mukaellen http://www.oetker.fi/fi/Reseptit/Kakut/Sacherkakku/

Täyte ja kuorrute:
Vatkaa voi vaaleaksi (noin 5 minuuttia) ja lisää tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää lemon curd ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan vatkaten koko ajan. Vatkaa tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

















Kakun kokoaminen:
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin osa ja laita päälle kerros täytettä. Toista sama toisen pohjan kanssa ja laita päällimmäiseksi kolmas pohja. Muista kostuttaa sekin. Levitä kuorrutetta ohut kerros murukerrokseksi ja nosta jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä paksumpi kerros kuorrutetta kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Amerikan lippu on tehty sokerimassasta.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti