12.7.2016

Poikavauvan ristiäiskakku


Työkaverini sai poikavauvan ja toivoi sinisen ristiäiskakun päälle veikeän vauvan, borderterrierin ja ristiäisten päivämäärän. Suklaakakun täytteiksi valikoituivat mango- ja vaniljamousset. Pirteän erilainen ristiäiskakku :) Lämpimät onnittelut pikku-Eliakselle ja koko perheelle vielä täältä blogistakin!

Suklaakakkupohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljauutetta

Vaniljamousse:
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
0,25 dl tomusokeria
2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1 vaniljatangon siemenet
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

Mangomousse:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g mangotuorejuustoa
2 dl mangososetta
0,5 tl vaniljauutetta
2 rkl vettä

Kostutus:
1,5 dl maitoa

Voikreemi:
150 g sokeria
38 g vettä
5 g glukoosisiirappia
125 g voita
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria

Pinta ja koristelu:
Pinta Satin Icen ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitusta
Koristeet sokerimassaa 




Kakkupohja:
Voitele 20-22 cm:n kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuorattu vuoka jauho-kaakaojauhoseoksella.
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Ota kakkupohja uunista ja anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa vuoasta, kiedo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin yön yli mehevöitymään. Suklaapossun mielettömän mehevä suklaakakkupohja ohjeena.

Vaniljamousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sokeri, vaniljauute ja -siemenet sekaisin. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen puristetut liivatteet. Lisää liivateneste ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen.

Mangomousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljauute sekaisin, lisää mangosose ja vatkaa seos tasaiseksi. Kuumenna vesi ja liuota siihen puristetut liivatteet. Lisää liivateneste ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen.




Kakun kokoaminen:
Tasoita kakkupohjan pinta ja leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä tuorekelmun reunoja roikkumaan reilusti. Laita kakkuvuoan pohjalle yksi pohja tasainen puoli alaspäin (tästä tulee kakun pinta), kostuta ja levitä päälle vaniljamousse. Nosta päälle toinen pohja, kostuta ja levitä päälle mangomousse. Nosta moussen päälle kolmas pohja, kostuta, peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Voikreemi:
Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Sokerisiirappi säilyy huoneenlämmössä hyvin seuraavaan päivään. Vaahdota huoneenlämpöistä voita pari minuuttia. Lisää sokeriseos voivaahtoon norona vatkaten koko ajan. Lisää vaniljauute ja vatkaa kuohkean vaaleaksi. Ohje on alunperin Kakkutaikurilta.

Kuorruttaminen:
Levitä kakun päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Levitä päälle toinen tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 30 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.


Aurinkoa heinäkuuhun!

toivottaa
Erja

2 kommenttia: