4.7.2016

Sitruuna-unikonsiemenkakku


Blogin ilme uudistui ja selkiytyi entisestään! Pyrin jättämään jatkossa enemmän tilaa kuville. Pienensin tunnisteiden määrää roimasti hakuja helpottamaan. Ohjeet-kohdasta löytyy haku kategorioiden mukaan. Tästä yksinkertaistuksesta innostuneena halusin tehdä yksinkertaisen ja herkullisen kakun tätä blogiuudistusta juhlistamaan. Tässä siis sitruuna-unikonsiemenkakku, joka valmistuu nopeasti ja vaivattomasti.

Ainekset huoneenlämpöisinä.

Kakku:
320 g (6 dl) jauhoja
2 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1,5-2 rkl unikonsiemeniä
85 g voita
160 g (3 dl) sokeria
3 munaa
1,5 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1,5 tl sitruunaraastetta
0,5 tl sitruunamehua
2,4 dl appelsiinimehua

Kostutus:
1 dl maitoa

Täyte ja kuorrute:
150 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
2 tl sitruunamehua
1 tl sitruunaraastetta
50 g tuorejuustoa

Täytteeksi lisäksi:
3 rkl lemoncurdia



Kakkupohjat:
Lämmitä kiertoilmauuni 165-asteiseksi (tai tavallinen uuni 175-asteiseksi). Voitele 5 kpl Wiltonin naked cake -kakkuvuokaa (tai esim. 3 kpl 15 cm:n kakkuvuokaa pohjasta ja noin puoliväliin) vuokasprayllä tai voilla.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi (näin vähäisellä voimäärällä varsinaista vaahtoa ei synny). Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten seos tasaiseksi joka lisäyksen jälkeen. Lisää vaniljauute, sitruunaraaste ja -mehu ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja unikonsiemenet. Lisää vuorotellen jauhoseos siivilän läpi ja appelsiinimehu siten, että aloitat ja lopetat jauhoseoksella. 

Paista 18-20 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei jää kuin muutama murunen. Anna jäähtyä vuoissa muutama minuutti ja kumoa jäähtymään huoneenlämpöisiksi.

Kakkupohja Wiltonin ohjeen mukaisesti.



Täyte ja kuorrute:
Vatkaa voi vaalean kuohkeaksi muutaman minuutin ajan. Älä oikaise tässä! Lisää tomusokeri ruokalusikallinen kerrallaan vatkaten koko ajan. Älä oikaise tässäkään vaiheessa! Lisää sitruunamehu, sitruunakuoriraaste ja vaniljauute tai -sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen ja notkistettu tuorejuusto muutamassa osassa ja sekoita nuolijalla tasaiseksi joka lisäyksen jälkeen. Älä vatkaa, ettei seos juoksetu.

Kakun kokoaminen:
Käytin kakkuun kolme pohjaa - kaksi pohjaa voi vaikkapa pakastaa tulevaa käyttöä varten. Tasaa pohjien pinnat siten, että reunat jäävät tasaisiksi. Laita yksi pohja alustalle ja kostuta se. Levitä päälle kolmannes täytteestä ja nosta täyte reunoilta ylemmäs. Levitä täytteen päälle puolet lemon curdista. Laita toinen pohja päälle ja kostuta se. Levitä päälle toinen kolmannes täytteestä ja nosta täyte reunoilta ylemmäs. Levitä täytteen päälle loput lemon curdista. Nosta päälle kolmas pohja ja kostuta. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.



Koristelu:
Levitä loput kuorrusteesta kakun päälle ja tasoita esim. palettiveitsellä. Nosta päälle yksi tuore kirsikka :)

Tässä Wiltonin Naked cake -kakkuvuoat ja kätevä cup-mittakupit, jonka hankin muistaaksi Tigeristä ihan pikkurahalla.



Hyvää alkanutta viikkoa!

toivottaa
Erja

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Voi kiitos - jos tykkää sitruunasta ja kivasta rouheasta purutuntumasta, on tämä herkkua! Ja me tykätään :)

      Poista
  2. ihanan näköinen kakku ja kivat mitat. mikä noissa vuuissa on "erityistä", tai miksi kannattaa valita just ne naked cakeen? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Näillä vuoilla saa paistettua jokaisen pohjan erikseen ja kun punnitsee taikinan vuokaan laitettaessa niin saa ihan tasakokoiset pohjat. Toki kakkupohjan voi paistaa yhdessä vuoassa, jolloin paistoaika on pidempi.

      Poista