22.9.2015

Oreo-suklaa-vaniljakakku

Kaapissa olevat Oreo-keksit olivat odottaneet jo jonkin aikaa sitä oikeaa kakkuideaa.. ja inspriraatio iski, kun kävi ihailemassa CakesbyCliffin huikeita kakkuja. I-h-a-n  mielettömän upeita!! Minun versioni on kotimaiseen tyyliin ehkä sopivamman tai ainakin helpommin leikattavan korkuinen. Koristelu kävi joutuisasti, kun vertaa moniin tekemiini sokerimassakoristeisiin kakkuihin. Ja se maku sitten.. mmm.. aivan ihana Oreo-mousse vaniljaisen kakkupohjan väleissä ja pinnalla pehmeän samettinen suklaakuorrute ja valkosuklaaganache. Suklaan ystävän unelmakakku!



Vaniljainen kakkupohja:
Suklaapossun ohjeen mukaan tehdystä kakkupohjasta kaksi 12 cm:n kokoista ympyrää

Oreo-mousse:

1 liivatelehti
1,5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
3 Oreo-keksiä pieninä paloina
1 rkl vettä

Suklaakuorrute:
50 g voita

60 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoituus)
2 dl tomusokeria
0,5 dl kondensoitua maitoa (huoneenlämpöistä)
2-3 rkl maitoa (huoneenlämpöistä)
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria

Valkosuklaaganache:
60 g valkosuklaata
0,5 dl kuohukermaa





Leikkaa kakkupohjasta kaksi 12 cm:n kokoista ympyrää ja halkaise molemmat kahtia.

Oreo-mousse:
Laita liivatelehti likoamaan runsaaseen veteen 5-7 minuutiksi. Murskaa keksit veitsellä paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljauute (tai -sokeri) tasaiseksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi, purista liivatteesta vesi ja liota se kuumaan veteen. Sekoittele tasaiseksi ja kaada norona tuorejuustoseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele sekaan ensin keksimurska (ja myös leikkuulaudalle jääneet murut) ja lopuksi kermavaahto.



Kakun kokoaminen:
Vuoraa 12 cm:n kokoinen kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä kelmua roikkumaan reunan yli. Laita yksi pohja tasainen puoli pohjalle ja levitä päälle 1/3 osa moussesta. Toista kahdesti ja neljäs kakkupohja päällimmäiseksi. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.



Suklaakuorrute:
Laita paloiteltu voi ja suklaa kattilaan ja sulata hiljalleen. Anna jäähtyä. Siivilöi sekaan tomusokeri kolmessa osassa vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute tai -sokeri ja kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maitoa sen verran, että seos on sopivan paksuista levitettäväksi kakun päälle. Inspiraatio tähän kuorrutteeseen löytyi Rickin ohjeesta.

Valkosuklaaganache:
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma hiljalleen kiehuvaksi, mutta älä keitä. Kaada kerma suklaan päälle, anna seistä hetken aikaa ja tasoita sileäksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä sopivan paksuksi, jotta saat valutettua kakun päälle.








































Kakun koristelu:
Kumoa kakku kakkualustalle tai tarjoilulautaselle. Levitä päälle ohut kerros suklaakuorrutetta ns. murukerrokseksi ja laita kylmään 20 minuutiksi. Levitä päälle paksumpi kerros suklaakuorrutetta ja tasoita tasaiseksi raapalla. Laita kylmään.

Laita valkosuklaaganache pieneen muovipussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja valuta kakun reunalle niin, että ganache valuu ohuina noroina reunan yli. Levitä ganachea kakun päälle ja tasoita pinta sileäksi. Koristele Oreo-kekseillä, keksin puolikkailla, marengeilla ja nonparelleilla.

Herkuttele - yksi pala riittää.. tai sitten ei :)

Ihanaa syysviikkoa!

toivottaa
Erja

5 kommenttia:

  1. Onpas tosi suloinen kakku :D En ole koskaan kokeillut kekseistä kakkuun täytettä tai esimerkiksi pursotuksia muffinsseihin. Kuulostaa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru :) Tämä oli minun ensimmäinen keksimousse ja oli kyllä niin namuisaa, että ihan varmasti tulee tehtyä uudelleen. Seuraavalla kerralla sitten Dominoilla..

      Poista
  2. Aivan mielettömän herkullisen näköinen, tuo ganache valuu just täydellisesti. Oon itsekin ihan rakastunut noihin cakesbyCliffin kakkuihin, ihan huikeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Pitää kyllä joskus kokeilla tuollaista Cliffin tyyppistä korkeata kakkua.. vaikka en kyllä ihan osaa kuvitella, miten sellaisen leikkaaminen käy ja minkälaiselle lautaselle kakkupalan saa mahtumaan :D

      Poista
  3. Onpas kyllä upea kakku! Tekisi mieli ottaa palanen. :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista