Keksipohja:
Appelsiinimousse:
12 LU Bastogne -keksiä (150 g)
1 Dajm-suklaalevy (56 g)
75 g voita
1 Dajm-suklaalevy (56 g)
75 g voita
Suklaamousse:
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g leivontasuklaata (70 %:n kaakaopitoituus)
1 prk (200 g) rahkaa
1 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
Appelsiinimousse:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
2 dl vispikermaa
200 g leivontasuklaata (70 %:n kaakaopitoituus)
1 prk (200 g) rahkaa
1 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
Appelsiinimousse:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
Kandeeratut appelsiininkuoret:
1 appelsiini
90 g sokeria
3 rkl vettä
90 g sokeria
3 rkl vettä
Pinnalle:
1 kpl murusteltu Bastogne-keksi
kandeerattuja appelsiininkuoria
appelsiinisuklaakolmioita (Dammenbergin irtosuklaata)
kultaisia pehmeitä sokerihelmiä
Keksipohja:
Laita reunusnauhalla vuorattu 20 cm:n irtopohjavuoan reuna tarjoilulautasen päälle. Murskaa keksit ja suklaa. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan reunan sisälle tarjoilulautasen pohjalle. Laita jääkaappiin täyteiden valmistamisen ajaksi.
Suklaatäyte:
Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa rahka ja sokeri sekaisin, lisää suklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja anna jäähtyä hetki. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan mehuun. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen ohuena norona vatkaten koko ajan. Kääntele sekaan kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Appelsiinimousse:
Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuustot ja sokeri tasaiseksi. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja anna jäähtyä hetki. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan mehuun. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena norona vatkaten koko ajan. Kääntele sekaan kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklaamoussen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli.
Kandeeratut appelsiininkuoret:
Kuori appelsiinin kuori kuorimaveitsellä siten, että kuoren valkoista osaa ei tule mukaan. Leikkaa kuoret terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Laita kuoret ja hieman vettä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 1 minuutti. Valuta kuoret ja keitä ne uudestaan puhtaassa vedessä. Laita sokeri ja vesi kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes sokeri liukenee. Lisää kuoret ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia tai kunnes kuoret ovat kuultavia. Anna seoksen jäähtyä hieman ja laita kuoret leivinpaperin päälle kuivumaan.
Koristelu:
Irrota irtopohjavuoan reuna hyytyneen kakun ympäriltä. Koristele keksimurskalla, kolmioiksi leikatuilla suklaapaloilla, kandeeratuilla appelsiininkuorilla ja sokerihelmillä.
Keksipohja Vuokko Väyrysen ohjeen mukaanja kandeeratut appelsiininkuoret Koko Suomi leipoo -ohjelman Emman ohjeen mukaan. Ihania ohjeita kumpikin :)
Hyvää alkanutta syyskuuta!
toivottaa
Erja
Oi, ihana makuyhdistelmä. Onko kovin makea?
VastaaPoistaMaut ovat kyllä kohdallaan tässä kakussa, vaikka taitaa mennä sinne makeampaan osastoon :) Voit toki vähentää mousseista sokerin määrää, jos haluat vähemmän makeata herkkua.
PoistaNyt on taas kakku minun makuuni, ihana!
VastaaPoistaKiitos - tämä osui minunkin makuhermoon ihan täysillä, nam :)
Poista