14.9.2014

Laventeli-mustikka-sitruunamuffinssit

Laventelin käyttö leivonnassa oli pyörinyt mielessä jo jonkin aikaa. Kun kaupassa osui silmään pussillinen kuivattuja laventelinkukkia, oli aika toteuttaa laventelileivonnainen. Mustikat ja sitruuna on usein yhdistetty laventeliin, joten sillä kombolla halusin muffinssit leipoa. Ohje löytyi täältä, ja lisäisin mukaan sitruunaa. Aivan loistava ohje! Työkaverit tykkäsivät näistä kovasti.




Muffinssit:
115 g voita (huoneenlämpöistä)
2,4 dl sokeria
1/2 tl kuivattuja laventelinkukkia
4,8 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 munaa
1/2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1,2 dl maitoa
0,6 dl ranskankermaa
1/2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunamehua
5 dl pensasmustikoita tai metsämustikoita

Muruseos:
0,6 dl fariinisokeria
0,6 dl sokeria
1/4 tl kanelia
75 g voita (huoneenlämpöistä)
1,8 dl jauhoja







































Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

Muffinssit:
Hakkaa veitsellä laventelinkukat pieniksi. Pese sitruuna hyvin, raasta kuorta ja purista mehua. Lisää laventelinkukat ja sitruunaraaste sokerin sekaan ja sekoita käsin hyvin. Lisää sekaan pehmeä voi ja vatkaa tasaiseksi. Lisää munat, vaniljauute ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Jätä jauhoseosta 1 rkl mustikoita varten. Lisää jauhoihin sokeriseos, maito, ranskankerma ja muna-voiseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä vatkaa. 

Ripottele 1 rkl jauhoseosta mustikoiden päälle ja sekoita. Tämä estää mustikoiden valumisen pohjalle paistamisen aikana. Sekoita mustikat taikinaan ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Sekoita muruseosainekset juuri ja juuri sekaisin. Seoksen pitää olla murumainen.

Jaa taikina 12 suureen muffinssivuokaan ja ripottele muruseosta muffinssien päälle. Muruseosta on reilusti! 

Paista muffinsseja noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktail-tikulla.


















Leppoisaa sunnuntaipäivää!
toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti