20.9.2014

Suklaamarengit

Jos leivonnasta jää ylimääräisiä valkuaisia, voi niistä tehdä vaikkapa herkullisia suklaamarenkeja. Näitä on tullut tehtyä useamman kerran, ja aina ovat vain yhtä maistuvaisia - joko ihan sellaisenaan tai jäätelön päällä hillon kera. 




Suklaamarengit:

1 valkuainen
0,6 dl Siro-sokeria
0,5 tl Maizenaa
0,25 tl sitruunanmehua
20 g tummaa suklaata

2 valkuaista
1,2 dl Siro-sokeria
1 tl Maizenaa
0,50 tl sitruunanmehua
40 g tummaa suklaata
3 valkuaista
1,8 dl Siro-sokeria
1,5 tl Maizenaa
0,75 tl sitruunanmehua
60 g tummaa suklaata




















Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen pienissä erissä koko ajan vatkaten.


Lisää sitruunanmehu ja maissitärkkelys mukaan ja vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Marengin kuuluu pysyä kulhossa valumatta, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.



















Valuta suklaata marengin joukkoon. Kääntele nuolijalla suklaa marengin sekaan muutamalla vedolla. Älä sekoita, jotteivat raidat sekoitu liikaa.

Pursota marenki keoiksi tai nostele siitä lusikalla isohkoja kekoja leivinpaperille. Paista marenkeja 100-120 asteessa n. 1 h pieniä tai n. 1,5 h isoja tai miedommassa lämmössä pidempään. Marenki voi jäädä sisältä tahmeaksi, mutta pinnan kuuluu olla rapea.



Makeaa lauantai-iltaa!

toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti