1.6.2016

Mango-passion-mansikkamoussekakku

Kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat - juhuu :) Osa meni tuoreena omiin suihin, mutta riitti niistä myös tämän kakun koristeeksi ja mansikkamoussen sekaan yllätykseksi. Kakusta tuli niin herkullinen, että sitä nauttinut lähisuku sanoi sen olevan ehkä parasta tekemääni kakkua! Voiko siis todeta muuta kuin että aivan ihastusttava kesänavausherkku!



Pohja:
50 g voita
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
0,75 dl piimää
1 munaa
1,5 dl sokeria

2,75 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria


Mansikkamousse:
1,5 dl vispikermaa
1 dl Mascarpone-juustoa
1 dl mansikkahilloa 
1-2 rkl mansikkatomusokeria tai tomusokeria
2 liivatetta
2 rkl vettä
Lisäksi: tuoreita mansikoita

Mango-passionmousse:
2,5 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
2 dl mangososetta (Bonnen mangosose)
2 passionhedelmää
(2 rkl passionsiirappia)
1 tl vaniljauutetta
1 dl tomusokeria
4 liivatetta
3 rkl vettä

Kiille:
1,5 dl mangososetta
1 dl vettä
2 rkl tomusokeria
2,5 liivatetta

Koristelu:
Tuoreita mansikoita
Valkosuklaapalloja
Mansikankukkia ja lehtiä (ei syötäviä)






















Kakkupohja:
Levitä 50 cm:n uunin uunipellin päälle leivinpaperi ja voitele se vuokaspraylla tai rypsiöljyllä. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon öljy ja vesi. Sekoita joukkoon piimä, muna yksitellen hyvin sekoitellen sekä sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada taikina valmistellulle uunipellille ja paista 15-17 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun jää vain muutama murunen. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa pohjasta kolme 18 cm:n kokoista kakkupohjaa, joista tarvitset tähän kakkuun yhden. Loput kaksi voit vaikka pakastaa seuraavia juustokakkuja varten. Tämä ohje on Suklaapossun ihanainen vaniljainen kakkupohja.

Mansikkamousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Soseuta mansikkahillo sauvasekoittimella. Vatkaa Mascarpone-juusto, tomusokeri ja mansikkasose tasaiseksi. Kuumenna vesitilkka ja liuota siihen puristetut liivatteet. Lisää liivateneste ohuena norona juustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kerma varovasti käännellen. Pilko mansikat pieniksi ja jätä odottamaan.

Laita kakkupohja tarjoilualustalle. Vuoraa 18 cm:n kokoisen irtokakkuvuoan reuna reunakalvolla ja kiinnitä kakkupohjan ympärille. Voit myös voidella reunan rypsiöljyllä ja jauhottaa tomusokerilla. Levitä kakkupohjan päälle mansikkamousse, tasoita pinta ja upota mousseen pilkotut mansikat. Laita jääkaappiin noin tunniksi hyytymään.





















Mango-passionmousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Halkaise passionhedelmät, koverra hedelmäliha pois ja siivilöi. Vatkaa tuorejuusto, mangosose, passionmehu, tomusokeri ja vaniljauute tasaiseksi. Kuumenna vesitilkka ja liuota siihen puristetut liivatteet. Lisää liivateneste ohuena norona juustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kerma varovasti käännellen. 


Irrota kakkuvuoan reuna mansikkamoussen ympäriltä. Vuoraa 22 cm:n kokoisen irtokakkuvuoan reuna reunakalvolla ja kiinnitä kakkupohjan ympärille. Voit myös voidella reunan rypsiöljyllä ja jauhottaa tomusokerilla. Laita valmisteltu reuna mansikkamoussekakun ympärille. Kaada mango-passionmousse mansikkamoussen päälle ja tasoita pinta. Laita hyytymään jääkaappiin neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.



Kiille:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Laita kattilaan mangosose, vesi ja tomusokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Ota pois levyltä. Purista vesi liivatteista ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hieman ja kaada varovasti lusikkaa apuna käyttäen hyytyneen moussekakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Koristele.

Aurinkoista kesäkuun alkua!

toivottaa
Erja

3 kommenttia:

  1. Kaunis kakku, ja yhdistelmä varmasti herkullinen. Itse tein mansikkahyydykakkua viime vkonloppuna, niin kesäisen makuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura :) Mango-passion ja mansikka sopivat ihan mahdottoman hyvin yhteen - suosittelen kokeilemaan. Ilman mansikkaa ei tulee kesää ;)

      Poista
  2. Aivan ihana kesäinen kakku! Kuinka monelle tästä kakusta tällä ohjeella riittää? Osaatko sanoa :)

    VastaaPoista