14.11.2015

Suklaa-vadelmamoussekakku

Meillä nautittiin isänpäivänä suussasulavaa suklaa-vadelmamoussekakkua. Vadelmamousse kätkee sisäänsä kokonaisia pakastettuja (kotimaisia) vadelmia raikkautta antamaan. Käytin kakussa Fazerin valmista keksimurua, jota löysin ruoka- ja viinimessuilta messutarjouksena tosi edullisesti. Keksimuruseokseen lisäsin kaakaojauhetta, joka toi pohjaankin kivan suklaisen makuvivahduksen. Tämä oli herkkua :)







































Keksipohja:
80 g keksimuruja
25 g voita
1 tl kaakaojauhetta

Suklaamousse:
170 g tummaa suklaata
2 liivatetta
2 keltuaista
1,5 rkl sokeria
1 dl kevytmaitoa
3,5 dl kuohukermaa

Vadelmamousse:

160 g vadelmia
0,5 dl sokeria
2 liivatelehteä

1 rkl vettä
1 dl kuohukermaa

0,5 dl Creme Fraichea
100 g maustamatonta tuorejuustoa

noin 1 dl pakastettuja kotimaisia vadelmia

Koristelu:
Sulatettua suklaata, suklaasydämiä, vadelmia ja kultaisia nonparelleja



Keksipohja:
Laita kakkuvuoan reunus tarjoiluastian päälle. Murskaa keksit muruiksi tai käytä Fazerin valmiita keksimuruja. Sulata voi mikroaaltouunissa alhaisella teholla ja sekoita voisulaa kaakaojauhe. Sekoita kaakaovoisula ja keksimurut ja painele ne tasaiseksi kerrokseksi kakkuvuoan reunuksen alla olevalle tarjoiluastialle.

Suklaamousse:
Rouhi suklaa kulhoon. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Laita maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä, purista vesi liivatteista ja liuota ne maitoseokseen. Kaada seos siivilän läpi rouhitun suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele suklaaseos kerman joukkoon. Kaada mousse keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vadelmamousse:
Kuumenna vadelmat kattilassa kiehuvaksi ja keitä hiljalleen muutama minuutti. Paseeraa siivilän läpi ja anna soseen jäähtyä. 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa vadelmasose, sokeri, Creme Fraiche ja tuorejuusto sekaisin. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi, purista vesi liivatteista ja liuota liivatteet veteen. Kääntele varovaisesti sekaan vaahdotettu kerma. Asettele jäiset vadelmat ympyrään suklaamoussen päälle. Kaada vadelmamousseseos suklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Kiitos Liisalle Makeaa-blogista ihan mahdottoman herkullisesta suklaamousseohjeesta, jonka tässä toteutin tavallisesta suklaasta tehtynä.

Mukavaa viikonloppua!

toivottaa
Erja



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, Kanelityttö :) Maku oli myös oikein herkullinen.

      Poista
  2. Oi oi, onpas ihana. Suklaa ja vadelma ovat täydellinen liitto. Tätä voisi tehdä myös pikkujouihin tai joulun jälkkäriksi kahvipöytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä maut ovat niin sopivat toisilleen.. Voisin tarjota tätä kakkua melkein milloin vain - vähän koristusta muuttaen istuu kuin nenä päähän joulunajan juhliin :) Kiitos kommentista!

      Poista
  3. Oijoi kun on houkutteleva kakku! Kaunis ja herkullinen. Vadelmamousse varmasi raikastaa ihanasti suklaamoussea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Vadelmamousse ja kokonaiset vadelmat piilotettuna vadelmamousseen tosiaan toi piristävän raikkauden tuhdin herkulliseen suklaamouseen.

      Poista