29.6.2016

Mansikka-raparperimuffinssit


Taas on se aika kesästä, kun raparperia saa vielä tuoreena. Ja kyllä sitä tuleekin käytettyä sekä leivonnassa että pehmeäksi keitettynä puuron päällä. Näissä muffinsseissa yhdistin raparperin yhteen sen parhaista kavereista eli mansikkaan. Muruseos muffinssien päällä tekee niistä aivan vastustamattomia! Kuinka monta voi syödä ennen kuin halkeaa.. :)

Muffinssit:
(noin 15 muffinssia)
100 g raparperia
0,5 dl sokeria
1 rkl vettä
125 g voita
300 g vehnäjauhoja
225 g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 munaa
2 dl piimää
1 tl vaniljauutetta
100 g pieniä mansikoita

Muruseos:
75 g voita 
1 dl sokeria 
2 dl kaurahiutaleita 
1 dl vehnäjauhoja




Muffinssit:
Laita pilkotut raparperit, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä alhaisella lämmöllä raparperit pehmeiksi. Valuta ja anna jäähtyä. Sulata voi ja lisää joukkoon munat ja piimä. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Kaada nesteet kuivien aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää valutetut raparperit taikinaan. Jaa taikina vuokiin. Upota kokonaiset pienet mansikat muffinsseihin. Muffinssit tuunattu Sitrusperhosen perusmuffinssiohjeesta.

Muruseos:
Sekoita sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot kylmään voihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi. Nostele kasa muruseosta jokaisen muffinssin päälle. Muruseoksen ohje Makeaa-blogista.



Paista muffinsseja 180 asteessa noin 25 min. 

Kaunista kesäkuun loppua!

toivottaa
Erja



2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä. Voi kuinka paljon vaikuttaa ulkonäköön punaiset paperi vuoat.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja tosi herkullisen makuisiakin :) Totta, tuo punainen paperivuoka vähän niin kuin alleviivaa, että mansikkamuffinsseja tässä syödään. Kiitos vinkistä, kävin tutustumassa blosiigi ja osallistuin arvontaan!

      Poista