6.3.2017

Mansikkamoussekakku

Me vietimme naistenpäivää äitini kanssa jo vähän etukäteen viime sunnuntaina, kun nautimme lounaan jälkiruoaksi tätä herkullista ja suussasulavaa mansikkamoussekakkua. Tuo kaurakeksipohja sopii tosi kivasti juustokakkujen pohjaksi. Ihanaa naistenpäivää!

Kaurakeksipohja:
2,5 dl kaurahiutaleita 

1,25 dl sokeria
0,5 rkl jauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
1 muna
75 g sulatettua voita 


Mansikkamousse:
noin 270 g pakastemansikkaa
0,5 dl hillosokeria
3 dl kermaa
0,5 dl vaniljakastiketta
0,5 dl creme fraichea
2-3 dl mansikkatomusokeria
0,5 dl vaniljauutetta tai -sokeria
1 valkuainen
6 liivatetta
2 rkl vettä

Kermavaahto:
1,5 dl Flora Vispiä
2-3 rkl tomusokeria (tai haluamaasi makutomusokeria; minä käytin sitruunatomusokeria, jota löytyy leivontatarvikeliikkeistä tai nettikaupoista)

Vaaleanpunaisia nonparelleja































Pohja:
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja sokeri ja lisää jauhotilkkaan sekoitettu leivinjauhe. Sekoita joukkoon muna ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele kauraseos leivinpaperille noin 20 cm kokoiseksi kiekoksi (pohja leviää hieman uunissa). Paista pohjia 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Siisti pohjien reunat heti uunista otettua, eli leikkaa tummuneet kohdat pois (esim. kolmion malliksiksi aivan ihaniksi kaurakekseiksi) ja muotoile levy pyöreäksi. Jäähdytä hyvin ja irrota pohja leivinpaperista lastalla. Alkuperäinen ohje täältä.



Mansikkamousse:
Laita hieman sulaneet mansikat kattilaan ja keitä hillosokerin kanssa hilloksi (ohjeen löydät hillosokeripussista). Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna jäähtyä. Saat noin 3 dl mansikkasosetta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma ja vaniljakastike löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa mansikkasose, rahka, vaniljauute (tai -sokeri) ja sokeri sekaisin. Kiehauta vesitilkka, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona marjaseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon varovaisesti käännellen vaahdotettu kermaseos. Vatkaa valkuainen puhtaassa kulhossa ja puhtailla vatkaimilla kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovaisesti seokseen.

Kakku:
Laita 18 cm:n kakkuvuoan reunus tarjoiluastian päälle ja laita kaurapohja astialle. Voit vuorata kakkuvuoan reunakalvolla, niin saat siistin reunan kakkuun. Tai voitele kakkuvuoka kevyesti rypsiöljyllä ja tomusokeroi se, niin saat siistin reunan kakkuun.
Kaada mousse pohjan päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kermavaahto:
Vatkaa Flora Vispi ja tomusokeria napakaksi vaahdoksi ja pursota esim. ruusutyllalla kakun päälle. Koristele nonparelleilla.

Hyvää naistenpäivää :)

toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan näköinen ja suloinen herkkukakku! Hyvää naistenpäivää myös sinulle Erja ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Taru :) Raikas ja niin kevyen makuinen kakku - vähän hämäystä, sillä onhan tuossa kermaa ja sokeria ihan hyvä määrä :D

      Poista