24.1.2017

Suklaamoussekakku



Sain lauantai-iltana ajatuksen tehdä jotain herkkua viemisiksi vanhemmilleni sunnuntain iltapäiväkahville. Tämä moussekakku syntyi ihan kaapista löytyneistä 'jämistä'. Sainpahan upotettua siihen loput joulupiparit. Tulikin niin hyvä moussekakku, että taidan tehdä seuraavan aika nopeastikin!

Keksipohja:
80 g joulupipareita (tai muita haluamasi keksejä)
40 g kaurahiutaleita
40 g voita sulatettuna
2 rkl paahdettuja pähkinöitä


Suklaamousse:
2 dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa
125 g mascarpone-juustoa
100 g suklaata (50 % kaakaopitoisuus)
1 tl vaniljauutetta
0,5 dl tomusokeria
2 liivatetta
0,5 dl vettä
0,5 tl espresso-pikakahvijauhetta

Koristelu:
Suklaata



Keksipohja:
Laita 18 cm:n kakkuvuoan reunus tarjoiluastian päälle. Murskaa piparit muruiksi yhdessä kaurahiutaleiden kanssa monitoimikoneessa. Sulata voi mikroaaltouunissa alhaisella teholla. Sekoita voisula ja keksimurut ja painele ne tasaiseksi kerrokseksi kakkuvuoan reunuksen alla olevalle tarjoiluastialle. Huom! Jos haluat myös pohjaan suklaista makua, voit sekoittaa voisulaan 2 rkl kaakaojauhetta ennen kuin sekoitat voisulan keksinmuruihin.

Suklaamousse:
Sulata suklaa varovaisesti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita juustot, suklaasula, tomusokeri ja vaniljauute tasaiseksi. Kiehauta vesi ja lisää espresso-pikakahvijauhe, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan kahviin. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona juustoseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen kermavaahto.
Kaada mousse keksipohjan päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristelu:
Haluamaasi suklaata. Käytin ao. sveitsiläistä suklaata. Huom! kuva lainattu netistä.

Herkkuterveisin
Erja










2 kommenttia:

  1. Siis tuolla suklaalla saa kyllä niin näyttävän koristelun, ihan mielettömän upea ♥ Jos jostakin ikinä tulee vastaan tuollainen suklaakiekko, niin ostan heti kanssa :D

    VastaaPoista
  2. Tosi ihana kakku. Sinun vanhemmat ovat niin onnellisia kun heillä on sinua:)

    VastaaPoista