8.12.2016

Taatelikakku



Taatelikakku on yksi lempiherkuistani joulun aikaan. Mehevän mausteinen kakku maistuu niin kahvipöydässä kuin maitolasillisen kanssa joulun pyhien aikana. Tämä helppo taatelikakun resepti on Dansukkerin sivuilta, kiitos hyvästä ohjeesta!

Kakku:
1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
1,5 dl vettä
1,75 dl fariinisokeria
150 g voita
1 rkl vaniljauutetta (tai 1,5 rkl vaniljasokeria)
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta




Tee näin:
Voitele ja korppujauhota noin 1,2 litran kakkuvuoka. Minulla oli käytössä Nordicwaren tuplavuoka, jossa yhden vuoan tilavuus 0,6 l.

Pilko taatelit ja laita palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 2–3 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä liedeltä ja lisää paloiteltu voi joukkoon. Kun voi on sulanut ja seos on haaleaa, lisää vaniljauute ja munat esim. taikinanuolijalla hyvin sekoittaen.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnolla.

Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle. 

Anna kakun jäähtyä, kiedo tuorekelmuun tai laita muovipussiin ja laita jääkaappiin. Kakku mehevöityy jääkaappisäilytyksessä. Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun päälle ennen tarjoilua.

Herkullista jouluodotusta :)

Toivottaa 
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti