Tätä moussekakkua olen tehnyt aiemminkin peilikiillekakussa. Yhdistelmä on niin tavattoman herkullinen, että samaa toivottiin sunnuntaibrunssin jälkiruoaksi. Tällä kertaa suklaaganace-marjakoristuksella. Aivan oivallinen loppukesän herkku :)
Keksipohja:
300 g kaurakeksejä
100 g voita
Mustaherukkamousse:
400 g mustaherukoita (noin 3 dl sosetta paseerattuna)
100 g hillosokeria
2 rkl vettä
4 dl vispikermaa
200 g mustaherukkatuorejuustoa
1 dl rahkaa
1,5 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
2 dl tomusokeria
5 liivatetta
4 rkl vettä
Mustaherukkamoussen päälle:
50 g rouhittua maitosuklaata
Suklaamousse:
5 liivatetta
200 g maitoa
330 g tummaa suklaata (50 % kaakaopitoisuus)
460 g laktoositonta vispikermaa
50 g maitosuklaarouhetta suklaamoussen päälle
Suklaaganache:
100 g tummaa suklaata (Brunbergin laktoositon ja gluteeniton, 53 % kaakaopitoituus)
1 dl vispikermaa
Koristeluun: musta- ja punaherukoita
Pohja:
Murskaa keksit muruksi. Laita irtokakkupohjan reuna 24 cm:n kokoisen kakkupahvin (tai tarjoilulautasen) päälle ja vuoraa reuna reunanauhalla. Sulata voi ja sekoita voisula keksimuruseokseen. Painele muruseos tasaisesti valmistellulle pohjalle. Laita jääkaappiin suklaamoussen valmistuksen ajaksi.
Suklaamousse:
Rouhi suklaa pieneksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito kattilassa, anna jäähtyä hetki ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada kuuma maito suklaan päälle ja anna suklaan sulaa hetki maidossa. Lisää sokeri ja sekoita massa sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kermavaahto 35-asteiseen suklaamassaan ja kääntele seos tasaiseksi.
Kaada mousse keksipohjan päälle, tasoita pinta ja ripottele päälle maitosuklaarouhe. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
Mustaherukkamousse:
Laita mustaherukat, vesitilkka ja hillosokeri kattilaan ja keitä 5-10 minuttia. Paseeraa marjat siivilän läpi soseeksi ja anna soseen jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, marjasose, rahka ja vaniljauute tasaiseksi. Kiehauta vesitilkka, purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona juustoseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen kermavaahto.
Irrota irtokakkupohjan reuna ja reunanauha suklaamoussen ympäriltä. Vuoraa 28 cm:n irtokakkupohjan reuna reunanauhalla ja laita se suklaamoussen ympärille. Kaada mustaherukkamousse suklaamoussen päälle niin, että suklaamousse peittyy joka puolelta. Laita jääkaappiin neljäksi tunniksi tai yön yli.
Irrota irtokakkupohjan reuna ja reunanauha.
Suklaaganache:
Rouhi suklaa teräskulhoon. Kuumenna kerma hiljalleen kiehuvaksi, mutta älä keitä. Kaada kerma suklaan päälle, anna seistä hetken aikaa ja sekoita rauhallisesti sileäksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä sopivan paksuksi, jotta saat valutettua kakun päälle. Voit valuttaa suklaan ruokalusikalla kakun reunalle ja pikkuhiljaa työntää suklaata reunan yli. Kun koko reuna on valmis, kaada keskelle reilusti suklaata ja tasoita palettiveitsellä.
Koristele musta- ja punaherukoilla.
Hyvää alkanutta syyskuuta!
toivottaa
Erja
Koristele musta- ja punaherukoilla.
Hyvää alkanutta syyskuuta!
toivottaa
Erja
Oi ihanuus tätä kakkua!
VastaaPoistaKiitos Päivi <3
PoistaVoi miten nätti kakku! Ihana! :D Mustaherukka ja suklaa onkin lyömätön yhdistelmä!
VastaaPoistaKiitos kommentista, Taru :) On kyllä minunkin mielestäni kerrassaan ihanat maut yhdessä.
PoistaNiin kaunis tämäkin! Ja taatusti herkullinen, mustaherukka ja suklaa ovat mahtavia yhdessä!
VastaaPoistaKiva, kun kommentoit :) Tämä on yksi omista lempparimakuyhdistelmistäni!
Poista