11.5.2016

Pingu-kakku

Pikkumiehen 2-vuotissynttäreille toivottiin suklaista Pingu-kakkua valko-musta-harmaa-värityksellä. Suklaisen kakun väleihin päätyivät suklaa- ja vaniljamousset.







































Suklaakakkupohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljauutetta tai -sokeria


Vaniljamousse:
2 liivatelehteä
2,5 dl maitoa
1,5 rkl Maizena-maissitärkkelystä
1,5 rkl sokeria
2 tl vaniljauutetta (tai 2,5 tl vaniljasokeria)
2 keltuaista
2 dl vispikermaa 


Suklaamousse:
1 liivatelehti
75 g maitoa
125 g tummaa suklaata 
175 g vispikermaa

Kostutus:
1 dl maitoa
0,25 tl vaniljauutetta

Voikreemi
:

(ainekset huoneenlämpöisinä)
150 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
(1-2 rkl maitoa)

Pinta ja koristelu:
Pinta Satin Icen ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitusta
Koristeet Gum paste -sokerimassaa 


Kaikki maitotuotteet voivat tarvittaessa olla laktoosittomia


















Suklaakakkupohja:
Voitele ja jauhota kaakaojauhe-jauhoseoksella 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Pilko voi ja suklaa kulhoon ja sulata mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista noin 50-60 minuuttia tai kunnes tikkuun jää kokeiltaessa vain muutama murunen. Laita tarvittaessa vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Ota vuoka uunista, anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja irrota sitten jäähtymään. Kiedo tuorekelmuun ja laita yöksi jääkaappiin. Suklaapossulle taas kiitos ohjeesta!

Vaniljamousse:
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja laita kylmään odottamaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Sekoita maito, Maizena, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan kiisseliin. Lisää vaniljauute ja sekoita. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita kiisseli tasaiseksi ja siivilöi tarvittaessa. Lisää kermavaahto varovaisesti sekoittaen. 







































Suklaamousse:
Laita liivate likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito kattilassa, anna jäähtyä hetki ja liuota siihen vedestä puristettu liivatelehti. Kaada kuuma maito suklaan päälle ja anna suklaan sulaa hetki maidossa. Sekoita massa sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kermavaahto 35-asteiseen suklaamassaan ja kääntele seos tasaiseksi. Lisää suklaarouhe ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.

Kakun kokoaminen:
Tasoita kakkupohjan pinta ja leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä tuorekelmun reunoja roikkumaan reilusti. Laita kakkuvuoan pohjalle yksi pohja tasainen puoli alaspäin (tästä tulee kakun pinta), kostuta ja levitä päälle vaniljamousse. Nosta päälle toinen pohja, kostuta ja levitä päälle suklaamousse. Nosta moussen päälle kolmas pohja, kostuta, peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Voikreemi:
Vatkaa huoneenlämpöistä voita pari minuuttia kunnes se kuohkeutuu ja vaalenee. Vatkaa sekaan tomusokeri pari ruokalusikallista kerrallaan. Lisää vaniljauute/-sokeri ja tarvittaessa maitoa notkeuttamaan kreemi.




Kuorruttaminen:
Levitä kakun päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Levitä päälle toinen tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 30 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.


Iloista kevään jatkoa!

toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti