1.11.2015

Halloweenin haamukakku

Halusin tehdä tänä vuonna Halloween-kakuksi söden, marenkihaamujen koristaman kakun, joka sopii myös pienempien lasten juhlissa nautittavaksi. Vaniljaisen kakkupohjan täytteinä ovat lakritsi- ja sitruunamousset ja kakun päällä valkosuklaa-tuorejuusto-voikreemi ja hopeatoffeekuorrute. Työkaveri ihastui ideaan ja halusi kakun perheensä Halloween-juhlaan. Tuo hopeatoffeekuorrute on muuten ihan mielettömän hyvää... :)



Kakkupohja:
50 g voita
0,5 dl rypsiöljyä
1
dl vettä
0,75 dl piimää
1 munaa
1,5 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 1 tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta (tai 1,5 tl vaniljasokeria)


Sitruunamousse:
1 dl FloraVispiä
1,5 liivatelehteä
100 g tuorejuustoa
75 g rahkaa
0,25 dl sitruunamehua
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
0,5 tl vaniljauutetta
0,75 dl tomusokeria


Lakritsimousse:
0,75 dl FloraVispiä
100 g tuorejuustoa
1
dl lakritsikastiketta (käytin Lidl:n lakritsikastiketta)
0,5 dl ranskankermaa
1,5 liivatetta 

1,5 rkl vettä
1 rkl Turkinpippurirouhetta


Kostutus:
0,75 dl maitoa

Valkosuklaakuorrutus:
(ainekset huoneenlämpöisinä)
100 g valkosuklaata
50 g voita
100 g tuorejuustoa 
0,5 tl vaniljauutetta
1,5 dl tomusokeria

Hopeatoffeekuorrute:
100 g hopeatoffeeta
1 dl kuohukermaa

Koristelu:
Marenkeja, nonparelleja


Kakkupohja:
Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon öljy ja vesi. Sekoita joukkoon piimä, munat yksitellen hyvin sekoitellen sekä sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada taikina n. 30 x 35 cm syvälle, leivinpaperoidulle ja rypsiöljyllä voidellulle uunipellille. Paista 170 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta tuntuu sormella kevyesti koitettuna pehmeältä eikä kokeilutikkuun jää kuin muutama murunen. Anna pohjan jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kolme 15 cm:n kokoisen kakkuvuoan kokoista ympyrää. 


Sitruunamousse:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-7 minuuttia. Vaahdota kerma ja laita kylmään odottamaan. Vatkaa rahka, tuorejuusto, vaniljauute, sitruunaraaste, puolet sitruunamehusta ja sokeri sekaisin. Kiehauta loppu sitruunamehu, purista vesi liivatelehdistä ja liota ne mehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovasti sekaan kermavaahto.

Lakritsimousse:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-7 minuuttia. Vaahdota kerma ja laita kylmään odottamaan. Sekoita tuorejuusto, lakritsikastike ja ranskankerma keskenään. Kiehauta vesi, purista liivatelehdistä vesi ja liota ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana lakritsiseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovasti sekaan kermavaahto.



Kakun kokoaminen:
Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja laita yksi kakkupohja tasainen pinta alaspain pohjalle. Kostuta maidolla ja levitä pinnalle sitruunamousse. Laita sitruunamoussen päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle lakritsimousse ja moussen päälle Turkinpippurirouhe. Laita päällimmäiseksi kolmas kakkupohja ja kostuta. Peitä tuorekelmulla ja anna hyytyä nelisen tuntia tai yön yli jääkaapissa. 

Valkosuklaakuorrute:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi vaaleaksi muutaman minuutin ajan. Lisää suklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa alhaisella nopeudella joka lisäyksen jälkeen tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeri muutamassa osassa ja vatkaa alhaisella nopeudella joka lisäyksen jälkeen tasaiseksi.

Kakun kuorruttaminen:
Kumoa kakku kakkualustalle tai tarjoilulautaselle. Levitä päälle ohut kerros valkosuklaakuorrutetta ns. murukerrokseksi ja laita kylmään 20 minuutiksi. Levitä päälle paksumpi kerros kuorrutetta ja tasoita tasaiseksi raapalla. Laita kylmään.

Hopeatoffeekuorrute:
Leikkaa hopeatoffee pieniksi paloiksi ja laita kattilaan yhdessä kerman kanssa. Kuumenna hiljalleen, kunnes hopeatoffee sulaa kermaan. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sopivan paksuksi, jotta saat valutettua kakun päälle.

Kaada hopeatoffeekuorrutetta kakun päälle siten, että sitä valuu ohuina noroina reunan yli. Koristele nonparelleilla ja marengeilla, joihin voit maalata silmät hopeatoffeekuorrutteeseen dipatulla cocktailtikulla.

Kakkupohjan ohje on Suklaapossun kostea kakkupohja ja lakritsimoussen ohje Herkkuhovilta.

Mukavaa alkanutta marraskuuta :)

toivottaa
Erja

6 kommenttia:

  1. Wau! Aivan täydellisen yksinkertainen toteutus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Välillä on niin kiva tehdä pelkistettyjä koristeluita.

      Poista
  2. Munkin on sanottava, että on kyllä ihan täydellinen! Niin hieno! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Taru :) Ganachella - olkoon suklaista, lakritsaista tai toffeista - saa nopeasti kauniin pinnan kakkuun. Olen aivan ihastunut siihen tällä hetkellä :)

      Poista