26.11.2015

Baby shower -junakakku

Suomessakin tunnetaan nykyään baby shower -kutsut tulevaa äitiä ja vauvaa juhlistamaan. Yksiin tällaisiin juhliin sain tehdä juna-tähti-koristellun kakun. Arvatenkin poikavauva tulossa :). Vaalean kakkupohjan täytteinä olivat vadelma-punaherukka- ja vaniljamousset.








































Vaniljainen kakkupohja:
150 g voita 
1,5 dl rypsiöljyä 
3 dl vettä 
2,25 dl piimää 
3 munaa 
4,5 dl sokeria 
8,25 dl vehnäjauhoja 
2,25 tl leivinjauhetta 
1,5 tl soodaa 
0,75 tl suolaa 
1,5 rkl vaniljauutetta tai -sokeria 


Vadelma-punaherukkamousse:
100 g pakastevadelmia
1 dl punaherukoita
2 rkl vettä
0,75 dl hillosokeria
1 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Mascarpone-juustoa
2-3 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä
1 rkl vettä

Vaniljamousse:
1 dl vispikermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljauutetta
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä

Kostutus:
3/4 dl maitoa

Voikreemi:
75 g sokeria
33 g vettä
5 g glukoosisiirappia
125 g voita (huoneenlämpöistä)
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria

Päällinen ja koristeet:
Päällinen Satin Icen ja kaulintamassan sekoitusta
Koristeet sokerimassaa








































Kakkupohja:
Lämmitä kiertoilmauuni 165-asteiseksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon öljy ja vesi. Sekoita joukkoon piimä, munat yksitellen hyvin sekoitellen sekä sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada taikina kahdelle n. 30 x 35 cm syvälle, leivinpaperoidulle ja rypsiöljyllä voidellulle uunipellille. Paista 170 asteessa n. 15-17 minuuttia, kunnes pinta tuntuu sormella kevyesti koitettuna pehmeältä eikä kokeilutikkuun jää kuin muutama murunen. Anna pohjan jäähtyä.

Vadelma-punaherukkamousse:
Laita jäiset marjat kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Paseeraa siivilän läpi ja anna paseeratun soseen jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, Mascarpone-juusto, marjasose, vaniljauute ja sokeri sekaisin. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona juustoseokseen koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti käännellen vaahdotettu kerma.

Vaniljamousse:
Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita siihen tuorejuusto, sokerit ja vaniljatangoista erottamasi siemenet. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona juustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon kerma-vaniljavaahto varovasti käännellen.








































Kakun kokoaminen:
Vuoraa 20 cm:n kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä kelmua roikkumaan reilusti reunojen yli. Leikkaa kakkupohjista kaksi 20 cm:n halkaisijaltaan olevaa ympyrää ja kaksi 20 cm:n halkaisijaltaan olevaa puoliympyrää. Laita vuoan pohjalle yksi pohja tasaisin pinta pohjaan päin (tästä tulee kakun pinta) ja kostuta. Levitä päälle vaniljamousse. Nosta päälle kaksi puoliympyrää, kostuta ja levitä päälle marjamousse. Nosta päälle kolmas kakkupohja, kostuta, peitä kakku tuorekelmulla ja laita kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Voikreemi:
Kiehauta sokeri, vesi ja glukoosi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Sokerisiirappi säilyy huoneenlämmössä hyvin seuraavaan päivään. Vatkaa pehmeää voita minuutin verran ja lisää huoneenlämpöinen sokerivesi vähitellen vatkaten koko ajan. Lisää vaniljauute ja vatkaa kuohkean vaaleaksi. 

Kuorruttaminen:
Kumoa kakku vuoasta kakkupahvin päälle. Levitä kakun päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Tasoita pinta ja leikkaa ylimääräinen sokerimassa kakun ympäriltä esim. pizzaleikkurilla. Koristele.

Ohjeista kiittäen: kakkupohja Suklaapossulta ja voikreemi Monalisa's Cakes -blogista ja alkuperäinen Kakkutaikurilta

Mukavaa kohta koittavaa viikonloppua!

toivottaa
Erja


2 kommenttia: