22.10.2015

Chocolate Cupcakes go Magnolia

Magnolia Bakeryn ohjeen mukaisesti tehdyistä kuppikakuista löytyy tummaa suklaata sekä taikinasta että kuorrutteesta - takuuvarma suklaaystävän unelmakuppis :) Ja kun voitakaan ei puutu, niin kevyestä herkusta ei todellakaan ole kyse. Mutta kyllä ovat niin ihania, että kannattaa laittaa ohje muistiin! Kävin noin vuosi sitten New Yorkissa Magnolia Bakeryssa ihastelemassa heidän kuppikakkujaan ja kuorrutustekniikkaansa. Leipomon kuppikakkuja on nautittu mm. Sinkkuelämää-tv-sarjassa.



Ainekset huoneenlämpöisinä

Kuppikakut:
170 g voita 
1,75 g sokeria
1,75 g fariinisokeria
3 munaa
3,5 dl jauhoja
0,75 tl ruokasoodaa
130 g tummaa suklaata (70 % kaakaopitoisuus)
1,75 dl piimää
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria

Suklaakuorrute:
225 g voita
170 g tummaa suklaata (50 % kaakaopitoisuus)
1,5 rkl maitoa
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
3,5 dl tomusokeria

Koristelu:
Nonparelleja ja sokerimassakoristeita



Kuppikakut:
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Laita muffinssivuokaan 12 kpl paperisia muffinssivuokia. Annoksesta tulee noin 27 kuppikakkua. Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai varovaisesti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja sokeri vaalean kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljauute ja suklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen jauhoseos siivilän läpi ja maidon kanssa. Aloita ja lopeta jauhoseoksen lisäämisellä. Sekoita taikina tasaiseksi joka lisäyksen jälkeen. Täytä muffinssivuoat 2/3 verran täyteen ja paista 15-17 minuuttia tai kunnes cocktailtikkuun jää vain muutama murunen. Anna jäähtyä muffinssivuoassa 10 minuuttia ja nosta sen jälkeen jäähtymään kokonaan ennen kuorruttamista.



Suklaakuorrute:
Magnolia Bakeryn ohje korostaa vatkausaikojen ja -nopeuksien huolellista noudattamista, jotta kuorrutuksesta tulee kermaista eikä liian kuohkeaa. 
Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai varovaisesti mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi vaalean kuohkeaksi (keskinopeudella noin 3 min). Lisää maito norona ja vatkaa tasaiseksi. Lisää suklaasula ja vatkaa tasaiseksi (keskinopeudella noin 2 min). Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi (keskinopeudella noin 3 min). Lisää tomusokeri noin 1/2 dl kerrallaan ja vatkaa alhaisella nopeudella kuohkeaksi. 



Kuorrutus:
Laita kuorrute tarvittaessa jääkaappiin 10-15 minuutiksi, jotta se jähmettyy pursotukseen sopivaksi. Pursota haluamallasi tyllalla kuorrutetta kuppikakkujen päälle. Mielestäni näihin tuli juuri sopiva määrä kuorrutetta. Koristele.

Mukavaa loppuviikkoa!

terveisin
Erja


4 kommenttia:

  1. Arrggh, en kestä, miten hyvännäköisiä. Pakko laittaa kokeiltavien listalle. Minulta puuttuu tällä hetkellä "luotto" suklaamuffinssiohje, joten siitäkin syystä täytyy testata. :)

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat namia.. vähän liiankin hyviä.. tulee syötyä liikaa :) Maistuvat jopa vielä paremmillle seuraavana päivänä.

    VastaaPoista
  3. Nyt resepti löytyy myös minunkin blogista. :) Erittäin hyviä oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kokeilit! Nämä ovat lähes täydellisiä suklaakuppikakkuja :)

      Poista