13.6.2015

Teatterikoulusta valmistuneen kakku

Sain ilokseni tehdä tämän kakun Tukholman teatterikoulusta valmistuneen nuoren miehen juhlaan. Toiveena oli  komedia-tragedia-maskit kakun päälle ja vaaleansininen-keltainen koristelu - muuhun sain vapaat kädet. Olipa kerrassaan ihana tilaus :) Mehevän vaalean kakkupohjan täytteenä on valkosuklaa- ja mangomousset. 



Vaniljainen kakkupohja (x 2):
100 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl piimää
2 munaa
3 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljauutetta tai -sokeria

Valkosuklaalimemousse:
2,5 dl FloraVispiä
100 g ranskankermaa (Creme Fraiche)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
1 limen kuoriraaste
1 limen mehu
2 liivatelehteä
1 tl vaniljauutetta
0,5 dl tomusokeria (tai maun mukaan)

Mangomousse:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa (Creme Fraiche)
2 dl Bonnen mangososetta
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
4 liivatelehteä + 1 rkl Bonnen mangososetta + 2 rkl vettä

Kostutus:
1,5 dl maitoa

Sokerikreemi: 
(kuorrutuksen alle):
250 g voita
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljauutetta
2,5 rkl maitoa

Kuorrutus ja koristeet:
Kuorrutus Satin Icen ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitus

Koristeet sokerimassaa ja sokerihelmiä




Kakkupohja:
Tee kaksi pohjaa.
Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita joukkoon öljy ja vesi. Sekoita joukkoon piimä, munat yksitellen hyvin sekoitellen sekä sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada taikina n. 30 x 35 cm syvälle, leivinpaperoidulle ja rypsiöljyllä voidellulle uunipellille. Paista 170 asteessa n. 15-17 minuuttia, kunnes pinta tuntuu sormella kevyesti koitettuna pehmeältä eikä kokeilutikkuun jää kuin muutama murunen. Anna pohjan jäähtyä.

Valkosuklaalimemousse:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-7 minuuttia. Vaahdota kerma ja laita kylmään odottamaan. Raasta huolellisesti pesty lime ja purista sen mehu. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa ranskankerma ja tuorejuusto sekaisin, lisää suklaasula, limeraaste, sokeri ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta limemehu, purista vesi liivatelehdistä ja liota ne mehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovasti sekaan kermavaahto.

Mangomousse:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-7 minuutiksi. Vaahdota kerma ja laita kylmään odottamaan. Vatkaa ranskankerma, tuorejuusto ja sokeri sekaisin. Kiehauta vesitilkka, purista vesi liivatelehdistä ja liota ne veteen. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan vatkaten. Lisää mangosose ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele varovasti sekaan kermavaahto. 




Kakun kokoaminen:
Vuoraa 26 cm:n kokoinen kakkuvuoka tuorekelmulla. Leikkaa leivinpaperista puolikkaan kakkuvuoan kokoinen puoliympyrä ja ota kummastakin pohjasta kolme pohjaa (yhteensä kuusi puolikasta = kolme kakkupohjaa). Laita kakkuvuoan pohjalle kaksi puolikasta, kostuta ja levitä päälle valkosuklaalimemousse. Nosta päälle kaksi puolikasta, kostuta ja levitä päälle mangomousse. Nosta moussen päälle kaksi puolikasta ja kostuta. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Kuorruttaminen:
Sokerikreemi:
Vatkaa voita parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkean vaaleaa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi. 

Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.

Suklaapossulle suurkiitos tästä aivan ihanasta ja helposta kostean kakkupohjan ohjeesta.


Aurinkoista viikonloppua :)

toivottaa
Erja

6 kommenttia:

  1. Todella huoliteltu ja tyylikäs kakku!

    VastaaPoista
  2. On kyllä hieno kakku! Ja varsinkin nuo maskit, ihan kuin oikeat! Olet myös "muutaman" helmen liimannut ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämän tekemiseen jokunen tovi vierähti.. helmiä taisi olla rapiat 120 :D. Kiitos kommentista.

      Poista
  3. Hauska ja kivannäköinen kakku. Maskit huolitellun näköiset ja hienot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maskit onnistuivat toisella yrittämällä - kun maltoin tarpeeksi rauhallisesti leikellä reiät ja tasoitella reunat. Kiitos kivasta kommentista :)

      Poista