Kalamiehen syntymäpäivää ja kesää juhlistamaan sain tehdä tällaisen ihanuuden! Toiveina esitettiin sankarin lempparit suklaakakku ja lakka sekä koristeluun jotain kalastamiseen, lintumetsästykseen tai moottoripyöräilyyn liittyvää. Kakkupohjaksi tein jo monasti herkulliseksi havaitun Suklaapossun mielettömän mehevän suklaakakkupohjan, täytteeksi lakkajogurttimoussea ja lakkahilloa ja koristeluun järvellä iloisena onkivan kalamiehen. Kyllä oli ihana projekti ja mieltä lämmitti juhlaväeltä saatu palaute törkeän hyvästä kakusta :)
Suklaakakkupohja:
(kaikki ainekset huoneenlämpöisinä)
100 g voita
40 g tummaa suklaata sulatettuna
0,75 dl rypsiöljyä
1,5 dl vettä
1,25 dl ranskankermaa
2 munaa
1,25 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1,25 tl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
maustemitta/ripaus suolaa
2 tl vaniljauutetta
40 g tummaa suklaata sulatettuna
0,75 dl rypsiöljyä
1,5 dl vettä
1,25 dl ranskankermaa
2 munaa
1,25 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1,25 tl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
maustemitta/ripaus suolaa
2 tl vaniljauutetta
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g lakkajogurttia
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
4 liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua (noin puolikkaan sitruunan mehu)
Lakkahilloa
4 liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua (noin puolikkaan sitruunan mehu)
Lakkahilloa
1 dl lakkahilloa
Kostutus:
Lakkajogurttimousse:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-7 minuuttia. Vaahdota kerma ja laita kylmään odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja lakkajogurtti sekaisin, lisää sokeri ja vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu, purista vesi liivatelehdistä ja liota ne mehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovasti sekaan kermavaahto.
Kakun kokoaminen:
Kakun kokoaminen:
Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla. Tasoita kakkupohjan pinta ja leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita tasaisin pinta pohjalle, kostuta ja levitä päälle puolet lakkahillosta ja puolet moussesta. Nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle loput lakkahillosta ja moussesta. Nosta kolmas pohja päälle ja kostuta. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Kuorruttaminen:
Sokerikreemi:
Vatkaa voita parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkean vaaleaa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.
Kalaonnea ja aurinkoista kesää kalamiehelle ja perheelle!
toivottaa
Erja
Kuorruttaminen:
Sokerikreemi:
Vatkaa voita parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkean vaaleaa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.
Kalaonnea ja aurinkoista kesää kalamiehelle ja perheelle!
toivottaa
Erja
Ai että kun on mahtava :) Ja lakkaa sisällä nam!
VastaaPoistaKiitos :) Ihan ensimmäinen kerta, kun laitoin lakkaa kakun väliin.. eikä takuulla viimeinen! Sen verran herkulta maistui kakun kokeiluversio.
Poista