Suklaakakkupohja:
1 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,25 dl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
0,25 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
0,25 dl öljyä
1/2 prk (100 g) kermaviiliä
1 tl vaniljauutetta
0,5 dl kevytmaitoa
50 g taloussuklaata
Vadelmakakkupohja:
Vadelmasose:
200 g pakastevadelmia
Kakkupohja:
0,25 dl maitoa
2 munanvalkuaista
1 tl vaniljauutetta
1,75 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
Vaniljakakkupohja:
1 kananmuna
0,5 kananmunan keltuaista
0,75 dl piimää
1 tl vaniljauutetta
90 g (1,5 dl) kakkujauhoja
100 g (1 dl) sokeria
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
Tumma suklaa-, vadelma- ja valkosuklaatäytteet ja kuorrutteet:
150 g voita
1 rkl vaniljauutetta
Valkosuklaa- ja vadelmakuorrutteeseen lisäksi:
100 g valkosuklaata sulatettuna
2,5 dl tomusokeria
65 g maustamatonta tuorejuustoa
Vadelmakuorrutteeseen lisäksi:
1 rkl vadelmasosetta
2 rkl tomusokeria
Suklaakuorrutteeseen:
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl kaakaotomusokeria
35 g maustamatonta tuorejuustoa
Suklaakakkupohja:
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele ja jauhota kaakao-vehnäjauhoseoksella 12 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
Mittaa, yhdistä ja sekoita kuivat aineet keskenään. Paloittele taloussuklaa kattilaan ja lisää maito. Lämmitä hellalla miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes suklaa on sulanut maitoon. Nosta kattila pois levyltä.
Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa ja lisää sen jälkeen sekaan kermaviili, öljy, vaniljauute sekä suklaamaito. Vatkaa sekaisin.
Siivilöi kuivat aineet nesteiden päälle ja vatkaa sekaisin. Jatka vatkaamista keskiteholla n. 2 minuutin ajan ja kaada sitten taikina kakkuvuokaan. (Taikina on melko löysää.) Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa. Huom! kakkupohja on melko kostea, joten tikkuun voi jäädä hieman murusia kakusta, muttei enää löysää raakaa taikinaa.
Vadelmakakkupohja:
Vadelmasose: Laita pakastevadelmat siivilään ja anna sulaa siivilässä pari tuntia. Siirrä sulat vadelmat kattilaan, kiehauta ja anna poreilla matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Paseeraa siivilän läpi ja anna soseen jäähtyä. Ota kakkupohjaa varten 0,25 dl sosetta ja säästä loput kuorrutetta varten.
Laita pieneen kulhoon vadelmasose, maito, valkuaiset ja vaniljauute ja sekoita haarukalla tasaiseksi.
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele ja jauhota vehnäjauholla 12 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele ja jauhota vehnäjauholla 12 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
Siivilöi jauhot kulhoon, lisää sokeri ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä voi ja vatkaa matalalla nopeudella murumaiseksi seokseksi. Lisää vadelmaneste ja vatkaa minuutin verran tasaiseksi. Jos haluat taikinaan lisää vaaleanpunaista väriä, lisää vähän elintarvikeväriä (mieluiten pastaväriä, minä lisäsin cocktail-tikulla pienen nokareen). Kaada taikina voideltuun valmisteltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40-45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun jää vain muutama murunen. Ota vuoka pois uunista, anna levätä vuoassa noin 10 minuuttia ja irrota vuoasta jäähtymään. Kiedo tuorekelmuun ja laita yöksi jääkaappiin.
Vaniljakakkupohja:
Vaniljakakkupohja:
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele ja jauhota vehnäjauholla 12 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Sekoita munat ja keltuainen ja lisää 1/3 piimästä ja vaniljauute. Sekoita hyvin. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää pehmeä voi ja loput piimästä ja vatkaa vatkaimen pienellä teholla sekaisin. Vatkaa isommalla teholla noin pari minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää munaseos kolmessa erässä sekoittaen taikinanuolijalle reunoja pitkin. Paista 25-30 min. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun jää vain vähän muruja. Älä kypsennä liikaa!
Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia. Kumoa sitten ritilällä, kiedo tuorekelmuun, anna jäähtyä ja laita yöksi jääkaappiin.
Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia. Kumoa sitten ritilällä, kiedo tuorekelmuun, anna jäähtyä ja laita yöksi jääkaappiin.
Kuorrutukset:
Vatkaa voi kuohkean valkoiseksi (muutama minuutti). Vatkaa sekaan vaniljauute. Ota 1/3 eroon suklaakuorrutetta varten.
Suklaakuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Vatkaa suklaasula kuohkean voin sekaan. Lisää kaakaotomusokeri ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa joka lisäyksen jälkeen tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa alhaisella nopeudella tasaiseksi.
Valkosuklaa- ja vadelmakuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Vatkaa suklaasula vatkatun voin sekaan. Lisää tomusokeri ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa joka lisäyksen jälkeen tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa alhaisella nopeudella tasaiseksi. Ota 1/3 eroon vadelmakuorrutetta varten.
Vadelmakuorrute:
Lisää valkosuklaakuorrutteeseen ruokalusikallinen vadelmasosetta ja kaksi ruokalusikallista tomusokeria ja vatkaa tasaiseksi.
Kakun kokoaminen:
Tasoita kunkin kakkupohja pinta ja leikkaa pohja kahteen osaan. Tähän kakkuun tarvitset yhden pohjan kustakin, joten voit vaikka pakastaa loput seuraavaa triokakkua varten. Laita suklaakakkupohja kakkulautasella ja levitä päälle runsas ruokalusikallinen suklaakuorrutetta. Laita päälle vadelmakakkupohja ja levitä päälle runsas ruokalusikallinen vadelmakuorrutetta. Laita päälle vaniljakakkupohja. Pursota suklaakuorrutetta ruusun muotoon alimpaan kerrokseen, vadelmakuorrutetta keskelle ja valkosuklaakuorrutetta ylimmäksi ja kakun päälle.
Suklaakakku Pienetherkkusuut-blogista, vadelmakakkupohja Confections of a Foodie Bride -blogista inspiroituneena ja vaniljakakku on jo usein käyttämäni Sweetapolitan piimäkakkupohja.
Ihanaa naistenpäivän iltaa!
toivottaa
Erja
Voi veljet.... Oisin voinu sun kanssa olla samassa kahvipöydässä ;D Tosi ihanan näköinen kakku! :)
VastaaPoistaKiitos paljon :). Tätä kakkua oli aivan ihana tehdä! Pursottamista pitää vielä kyllä treenata..
PoistaWau! Mieletön kakku! Siis ajattelin, että siinä on triotäytteet, mutta että ihan pohjatkin! Huh! Ei voi muuta kun ihailla...
VastaaPoistaVoi kiitos :). Usein triokakun (Neopolitan cake) näkee suklaa-mansikka-vaniljaisena. Tuo vadelmapohja oli oikein hyvää - mansikkaisena varmaan ihan yhtä hyvää, mutta voisipa sitä koittaa vaikkapa punaherukalla joskus.
PoistaIhastuttava ja kauniit pursotukset. Leikattu pala näyttää upealta :) Mahtavaa!
VastaaPoistaKiva kuulla, kiitos :). MInusta on niin kiva suunnitella kakkujen sisus ja koristelu yhteensopiviksi sekä makumaailman että ulkonäön puolesta.
PoistaIhastuttava ja kauniit pursotukset. Leikattu pala näyttää upealta :) Mahtavaa!
VastaaPoistaIhanan näköinen! :)
VastaaPoista