22.3.2015

Persikka-vadelmakakku ja y-tunnus!

Ihanaa - kevät on jo pitkällä ja aurinko on näyttäytynyt monta kertaa. Nyt oli ihan pakko leipoa jotain keltaista pääsiäistäkin silmällä pitäen. Kakkupohjassa on mukana mantelijauhoa ja täytteenä persikka- ja vadelmamoussea sekä vadelmahyytelöä. Satin Ice on kyllä ihan parasta sokerimassaa, ja sen kaulitseminen ja kakun päälle laittaminen sujuu ilman tuskasteluja ja ryppyjä. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan ihan omista kokemuksista todettua kommentointia :).

Ja sitten tuosta y-tunnuksesta.. Viimeinkin rohkenin laittaa paperit vetämään, joten nyt voin pienimuotoisesti myydä kotikeittiöni tuotoksia. Jos tarvitset kakkuja tai muita herkkuja, ota ihmeessä yhteyttä!







Kakkupohja:
2 munaa
1,5 dl Siro-sokeria
110 g jauhoja
40 g mantelijauhoa
1 1/4 tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
1 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta

Persikkamousse:
2 liivatelehteä + 1 rkl sitruunamehua
150 g persikoita (noin kaksi säilykepersikan puolikasta)
1,5 dl vispikermaa
100 g rahkaa
0,5 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Vadelmamousse:
2 liivatelehteä + 1 rkl sitruunamehua
1 dl vadelmasosetta (noin 150 g pakastevadelmia)
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
100 g rahkaa
1 dl tomusokeria

Vadelmahyytelö:
reilu dl vadelmasosetta (noin 150 g pakastevadelmia)
1/2 dl hyytelösokeria

Kostutus: (ei välttämätöntä)
0,5 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tomusokeria

Sokerikreemi:
100 g voita 
1,25 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 rkl maitoa

Koristelu:
Kakun pinta Satin Ice -sokerimassaa (noin 500 g)
Koristeet Gum paste -sokerimassaa








































Kakkupohja:
Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Voitele ja jauhota leivinpaperilla vuorattu 18 cm:n kakkuvuoka.
Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Vatkaa kananmunia ja sokeria pari minuuttia, kunnes seos hieman paksunee. Siivilöi sekaan jauhoseos parissa erässä vuorotellen maidon, öljyn ja vaniljasokerin kanssa ja vatkaa minuutin verran kunnes seos on tasaisen pehmeää. Taikina on melko löysää. Paista 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla; pohja on kypsä, kun tikkuun jää vain muutama murunen taikinaa. Ota kakkupohja pois uunista, anna jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja irrota sitten vuoasta. Kääri tuorekelmuun ja anna jäähtyä kokonaan. Laita kakkupohja kylmään yön yli. 
Inspiraatio tähän pohjaan löytyi Nigellan vaniljakakusta, mutta muutin ohjetta melko paljon.

Vadelmasose:
Kuumenna vadelmat ja vesitilkka (1 rkl) kattilassa ja anna kiehua muutama minuutti. Paseeraa siivilän läpi ja jätä jäähtymään. Sosetta tulee reilu kaksi desilitraa, josta käytetään yksi desilitra täytteeseen ja loput hyytelöön. 

Vadelmahyytelö:
Kiehauta desilitra vadelmasosetta ja lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekottaen. Kiehauta uudelleen ja nosta pois liedeltä. Jätä jäähtymään, sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.



Persikkamousse:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 7 minuuttia. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kylmään odottamaan. Sekoita rahka, persikkakuutiot, vaniljauute ja tomusokeri vatkaimella tasaiseksi seokseksi. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos norona rahkaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kermavaahto ja sekoita hellästi tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan. 

Vadelmamousse:
Tarvitset täytteeseen yhden desilitran marjasosetta. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 7 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kylmään odottamaan. Sekoita rahka, tuorejuusto, 1 dl marjasosetta, vaniljauute ja tomusokeri vatkaimella tasaiseksi seokseksi. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos norona tuorejuustoseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kermavaahto ja sekoita hellästi tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan. 

Kakun kokoaminen:
Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla. Tasoita kakkupohjan pinta ja leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita tasaisin pinta pohjalle ja kostuta. Levitä päälle persikkamousse ja täytteen päälle puolet vadelmahyytelöstä. Nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle vadelmamousse ja loppu vadelmahyytelö. Nosta kolmas pohja päälle ja kostuta. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai yön yli.

Kuorruttaminen:
Sokerikreemi:
Vatkaa voita parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkean vaaleaa. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse Satin Ice -massa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.


Leppoisaa sunnuntaita!

toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti